Ve Velkých Losinách vzniká za pomoci EU velký termální park

Vložil
ČTK
08.10.2013 17:15
"Jedinečný termální park o rozloze 6000 m2, který v České republice nemá obdoby."

Velké Losiny (Šumpersko) - Lázeňská společnost Royal Spa investuje v Lázních Velké Losiny na Šumpersku 130 milionů korun do stavby velkého termálního parku. Část nákladů pokryje dotace Regionálního operačního programu Střední Morava, která činí 22 milionů korun. V šesti bazénech napuštěných léčivou minerální vodou, jejichž stavba byla ve Velkých Losinách zahájena dnes, by se návštěvníci měli poprvé vykoupat v létě 2014.
    "Tři venkovní i tři vnitřní bazény budou stejně jako dětské brouzdaliště naplněny výhradně vodou z našeho termálního minerálního léčebného pramene Žerotín. Je prokázáno, že termální sirná voda z Velkých Losin má léčebné účinky na pohybový aparát a na nemoci kůže, jako jsou například různé ekzémy či dokonce lupénka," řekl dnes novinářům ředitel lázeňské společnosti Royal Spa a jednatel Lázní Velké Losiny Martin Plachý
    Termální park vznikne na místě současného koupaliště v areálu lázní, které je v provozu pouze čtyři měsíce v roce. Celková plocha zastavěného areálu bude 2576 metrů čtverečních, z toho vodní plochy zaberou 1495 metrů čtverečních. Velikostí a zaměřením bude možné losinský projekt podle Plachého srovnávat s proslulými rakouskými areály Laa an der Thaya či Gmünd.
    Nové bazény se budou lišit teplotami vody a zaměřením na klidové a aktivní. Areál bude vybaven několika saunami, prostorem pro poskytování masáží, zázemím pro rodiče s dětmi, restaurací, rychlým letním občerstvením a pěti denními apartmány. Termální park pojme 1000 až 1300 lidí.
    "Jsem rád, že v Olomouckém kraji vyroste podobný termální park, na jaké jsme zvyklí například z Rakouska a Maďarska. Nové zařízení může zajímavým způsobem rozšířit nabídku v oblasti cestovního ruchu na Šumpersku," uvedl hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD).
    Sirná termální voda ve Velkých Losinách patří mezi nejkvalitnější v ČR a přispívá k relaxaci, uvolnění a při plavání i k posilování svalstva. Zvyšuje také ohebnost kloubů, odstraňuje křeče ve svalech a upravuje termoregulaci. Účinek podporuje teplota vody kolem 36 stupňů Celsia.
    Lázně Velké Losiny patří do sítě lázeňských a wellness hotelů Royal Spa, jehož součástí jsou také lázeňské komplexy v Luhačovicích, Mariánských Lázních, Ostrožské Nové Vsi a wellness hotel v Rožnově pod Radhoštěm. Ve Velkých Losinách společnost v posledních čtyřech letech investovala přes 120 milionů korun. Kromě sanatoria Šárka zrekonstruovala vilu Gazárka, lázeňský hotel Eliška a wellness hotel Diana.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Aquapark v. Losiny
JS
28.05.15 12:37
zobrazit všechny komentáře

Související články