offcity_trip: Made in Finland

Zdroj
Šárka Zahálková / OFFCITY
Vložil
Tisková zpráva
02.10.2013 09:20
Srdečně Vás zveme na OFFICITY TRIP / procházku konanou v rámci již třetího ročníku DNE ARCHITEKTURY, jehož hlavním pořádatelem je o. s. Kruh. Letošní program tohoto víkendového festivalu u příležitosti Mezinárodního dne architektury proběhne celkem ve 41 městech, a to nejen v rámci České republiky, ale také na Slovensku a v britském Londýně.  
 
S OFFCITY si můžete v sobotu 5. října 2013 projít kolonii finských domků v pardubických Ohrazenicích.
 
DEN ARCHITEKTURY 2013
OFFCITY TRIP: MADE IN FINLAND
 
sobota 5. října 2013 od 14.00, sraz na stanici autobusu MHD č. 6 - zastávka Ohrazenice, Semtínská

 
V Ohrazenicích, v malé obci mezi Pardubicemi a rozvíjejícími se chemickými závody v Semtíně a Rybitví, stojí kolonie finských domků, která zde byla zbudována na počátku 50. let minulého století.  
 
Na procházce pardubickým Finskem s architektem Ondřejem Teplým a stavebním historikem Františkem R. Václavíkem se můžete dozvědět podrobnosti o tom, jaká byla cesta domů z Finska, jak se tento typ dřevostaveb vyvíjel ve Finsku i jak vznikala místní kolonie. Zároveň budeme hovořit o současné podobě i možnostech budoucí modernizace sídliště.
 
Vstup volný
 
Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s o. s. Offcity a o.s. Kruh v rámci projektu OFFCITY 2013 a DEN ARCHITEKTURY 2013. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice a Nadace české architektury.
 
www.offcity.cz / www.denarchitektury.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články