Trať galerií - závěr prvního ročníku a pokračování

Zdroj
CCEA MOBA
Vložil
Tisková zpráva
24.09.2013 13:55
V sobotu 21.9 skončila přehlídka - Trať galerií. Negrelliho viadukt tak ožil kulturou.Cílem organizátorů Centra pro středoevropskou architekturu  (CCEA, www.ccea.cz) bylo upozornit na zanedbaný prostor kolem tak významné stavby – druhého nejstaršího pražského mostu a započat jednání o využití oblouků v rámci připravované rekonstrukce.

Projekt byl přijat obyvateli Karlína pozitivně. Již dnes zde probíhá experiment, pod oblouky zůstala veřejná knižní směnárna a pódium. Pokud máte knihu, kterou nepotřebujete, nebo pokud by jste rádi  měli doma knihu novou. Přijďte a využijte knižní směnárnu pod viaduktem. Hned vedle knihovny naproti prodejně hudebních nástrojů je pod obloukem nové dřevěné pódium, jež může sloužit k různým kulturním aktivitám karlíňanů  či jen k posezení. Jsme sami zvědaví, jak tento pokus oživení veřejného prostoru bude fungovat.

V tuto chvíli CCEA představí projekt na Magistrátě Hl. města Prahy a bude usilovat o vytvoření celkové strategie Proměny Negrelliho viaduktu. Současně jako podklad poslouží výsledky architektonického workshopu, který probíhal paralerně pod vedením architektů Patrika Hoffmana (atelier Hoffman) a Petra Leška (Projektil) v Archipu.

Plánujeme uspořádat v příštím roce další ročník, v ketrým by se měli představit naopak mimoprařské galerie. Další ročník bude veřejnosti reflektovat  přípravný proces  proměny Negrelliho viaduktu. Doufejmě že se nám v dohledné době podaří vytvořit pracovní skupinu setavenou z přímo dodtčených institucí a subjektů kolem viaduktu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články