FC Viktoria Plzeň postaví za své rohové věže na městském stadionu

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
22.09.2013 23:30
Plzeň

Plzeň - Plzeňská FC Viktoria zaplatí stavbu dvou věží na městském fotbalovém stadionu ve Štruncových sadech, které by měly přijít na 50 až 60 milionů korun. Vybudování rohových věží mezi hlavní tribunou a bočními ochozy klub v lednu slíbil městu, pokud se dostane do základní skupiny Ligy mistrů, což se mu povedlo. Radnice se dohodne s Viktorkou na konkrétní dostavbě stadionu během několika týdnů. Bude to čistě investice Viktorky, město se na tom nebude podílet ani korunou, řekl ČTK technický náměstek primátora Petr Rund (ODS).
    "Termín dostavby není dán, ale je to v zájmu města i Viktorky. Ta chce mít dodělaný stadion a chce využívat zázemí věží," uvedl. V jedné bude zázemí klubu a ve druhé komerční projekt jako fanshop, whirpool, sauna, masáže, restaurace a fyzioterapie. Budou sloužit hlavně pro klub a veřejnost; provozovala by je Viktorka, řekl Rund.
    Město předložilo klubu možnosti dostavby věží a vypořádání se s majetkem i v návaznosti na nový občanský zákoník. "Během několika týdnů se potkáme a řekneme si, jak budeme postupovat," řekl Rund. Jedna ze zásadních otázek je, zda bude chtít FC Viktoria provést úpravy v dokumentaci pro stavení povolení, na níž se klub spolupodílel. Odhadovaná cena podle projektu je 50 až 60 milionů korun, ale otázkou je, zda klub nebude chtít měnit strukturu podlaží a činností ve věžích.
    "Stavební povolení je vydané a pokud se dořeší majetkové vztahy, tak by po interním výběrovém řízení mohla začít stavba po skončení sezony, tedy v květnu 2014. Hotovo by mohlo být do května 2015," uvedl Rund.
    Plzeň dala za více než dva roky do přestavby stadionu 350 milionů Kč. Kromě věží chce ještě dostavět poslední blok na jižní tribuně, který by uzavřel celý stadión. Jeho kapacita by se tak zvýšila z 11.700 míst o 500 až 800. Šlo by o zhruba 15 miliónů Kč. Zatím není rozhodnuto, zda to bude investice města. "Budeme ještě s klubem diskutovat. Stadion je funkční i bez tohoto segmentu," dodal Rund.
    Díky postupu do základní skupiny Ligy mistrů vydělala plzeňská FC Viktoria už přibližně 280 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články