Baťovský areál v centru Zlína nabídne poprvé i byty, a to loftové

Zdroj
Jana Kuncová
Vložil
ČTK
22.09.2013 12:30
Zlín

Zlín - Bývalý baťovský průmyslový areál v centru Zlína, který prochází postupnou obnovou, nabídne poprvé také obytné prostory. Lidé si mohou v nově zrekonstruované 32. budově pronajmout loftové byty. Zájemci si rezervovali prvních 16 bytů.
    Rezervované jsou zatím byty v jednom patře budovy. Byty mají strop ve výšce 4,2 metru s vestavěným patrem určeným pro spaní. K nastěhování budou připravené v lednu. Společnost Cream, která zrekonstruovala celý objekt, chce byty nabízet ve třech patrech.
    Bytové jednotky jsou variabilní, od dvojlůžkových po pětilůžkové, celkem může být v budově až 45 bytů. Zájemci si mohou zvolit uspořádání a finální vzhled loftu. Cream cílil na studenty a mladé lidi, zájem projevili ale i senioři a mladé rodiny. "Ozývají se také firmy, které budou mít loftové byty jako firemní," uvedla Plichtová.
    "Respektovali jsme baťovskou architekturu, v bytech jsou přiznány sloupy, zachovali jsme výšky stropů i formát čtverců a obdélníků," řekla manažerka. Nájemné činí podle ní 7000 korun plus 1000 korun na energie. Lidé mohou zvolit také investiční nájemné a po pěti letech byty odkoupit. V objektu je recepce, podzemní parkování, prostory pro kanceláře, jedno patro bude obsazeno lékařskými ordinacemi, další nabídne služby.
    V přízemí sedmipatrové budovy, jejíž obnova za 350 milionů korun skončila letos v létě, je sídlo České pošty a obchodní prostory. Cream Real Estate vlastní v baťovském areálu asi 50 procent nemovitostí. Společnost chce také z dalších objektů v areálu, budov 24, 25 a 26, vytvořit projekt nazvaný Fabrika, který bude sloužit komerčním aktivitám a univerzitě.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Historie
Winter
22.09.13 06:34
Na téma Čím přikrášlit vizualizaci
Lenka Štěpánková
26.09.13 10:06
zobrazit všechny komentáře

Související články