V-Ray 2.0 pro SketchUp v prodeji

Vložil
Tisková zpráva
25.09.2013 21:20
Společnost Chaosgroup uvolnila do prodeje novou verzi svého vizualizačního jádra V-Ray pro uživatele populárního 3D kreslícího programu SketchUp. Ti tak nyní získávají možnost tvorby fotorealistických vizualizací s využitím nejmodernějších technologií včetně náhledu na scénu v reálném čase prostřednictvím grafické karty.


Nová verze V-Ray pro SketchUp navazuje na dlouholetý vývoj samotného vizualizačního V-Ray pro platformy Autodesk 3ds max a Maya, kde patří mezi nejoblíbenější vizualizační produkty vůbec. Uživatelům SkletchUpu se tak do rukou dostává mocný a robustní prostředek pro tvorbu fotorealistických vizualizací, zahrnující pokročilé nástroje pro práci se světly a materiály, jakož i optimalizované metody renderingu komplexních scén. Podrobnější informace o produktu včetně demoverze najdete na stránkách vray.cz.

V-Ray RT

Mezi nejdůležitější novinky programu V-Ray pro SketchUp patří zejména implementace V-Ray RT  pro náhledy na scénu v reálném čase. V-Ray RT který slouží k a dokáže pro výpočty využívat jak procesor počítače (CPU), tak grafickou kartu (GPU). Díky tomu se rapidně zkracuje doba nutná pro detailní odladění nasvícení scény a materiálů.

 

V-Ray světla

Nový nástroj Dome Light usnadňuje nasvícení scén s využitím HDRI map. Příprava takovýchto scén je tak pro uživatele podstatně kratší, vylepšena byla také kvality výstupu díky preciznější analýze scény a optimalizaci výpočtů trasování světla. V-Ray světla mohou být nově také součástí SketchUp komponent, což dále urychluje vkládání nebo záměnu světelných zdrojů ve scéně.

V-Ray materiály

Materiálový systém V-Ray patří mezi nejpropracovanější v oboru. Umožňuje návrh a tvorbu fotorealistických materiálů včetně nejrůznějších fyzikálních efektů jako jsou průhlednost, lom světla, odlesky nebo stíny. Pro uživatele je k dispozici kolekce již předpřipravených materiálů pro okamžité použití ve scénách.

V-Ray proxy

Neocenitelný nástroj pro práci s náročnými scénami, obsahujícími milióny polygonů. V-Ray proxy objekty se dynamicky načítají z disku podle aktuální potřeby, čímž šetří systémové prostředky a umožňují manipulaci se scénami, které by jinak způsobily naprostou ztrátu odezvy při práci ve SketchUpu. Proxy soubory se ukládají zvlášť a nezvyšují tudíž velikost původních SketchUp souborů.

Rendering

Nové předvolby renderingu umožňují použití programu i začínajícím uživatelům, kteří nerozumějí všem nastavením a volbám u jednotlivých výpočetních metod. Jednoduchým potažením posuvníku lze volit mezi náhledovou či finální vizualizací, čímž se celý proces vizualizace zrychlí a zpřehlední.

Distribuovaný rendering

Mezi tradiční výhody V-Ray patří schopnost rozdělení výpočtů vizualizací až na deset dalších počítačů na lokální síti. Náročné scény tak lze spočítat za zlomek původního času. Nově je v rámci lokálního i distribuovaného renderingu podporován 64-bitový režim.

Systémové požadavky a licencování

V-Ray 2.0 pro SketchUp vyžaduje pro svůj provoz 1GB paměti RAM (doporučeno 3-4 GB), SketchUp 8 nebo 2013 (jak volné, tak komerční verze), systém Windows Vista/7/8 nebo Mac OS X 10.6 a novější.

V-Ray 2.0 pro SketchUp se dodává s USB hardwarovým klíčem. Ten lze provozovat na lokálním počítači, kde běží samotný SketchUp, nebo na libovolném jiném počítači na síti, který bude sloužit jako licenční server a bude přidělovat uživatelům licence dynamicky po síti.

Zkušební verze

Zájemci o V-Ray 2.0 pro SketchUp si mohou zdarma stáhnout zkušební verzi ze stránek vray.cz.

Cena a dostupnost

V-Ray 2.0 pro SketchUp je dostupný ihned v partnerské prodejní síti společnosti Chaosgroup. Pro uživatele starší verze 1.4 je k dispozici upgrade pro přechod na verzi 2.0. Pro studenty a školy jsou nabízeny cenově zvýhodněné roční licence. Ceny a další informace o produktech V-Ray jsou k dispozici na stránkách vray.cz.

O společnosti Chaosgroup
Společnost Chaos Group poskytuje vizualizační 3D řešení pro oblast digitálních médií, počítačového designu a herního průmyslu. Její klíčový produkt V-Ray je díky své rychlosti, kvalitě, spolehlivosti a jednoduchosti použití již více než 10 let považován za průmyslový standard. V-Ray je implementován do řady předních 3D aplikací jakou jsou Autodesk® 3ds Max®,  Autodesk® Maya®,  Autodesk® Softimage®,  Rhino® a for SketchUp®.  Pro komunitu 3D uživatelů nabízí i další produkty jako Phoenix FD™ Autodesk® 3ds Max®, Phoenix FD™ for Autodesk® Maya® a Pdplayer™.  Chaosgroup sídlí v Bulharsku a má pobočky v USA, Japonsku a Jižní Korei. Další informace o  firmě a nabízených produktech jsou k dispozici na stránkách chaosgroup.com

O společnosti Digital Media

Oficiálním partnerem společnosti Chaos Software pro teritorium České republiky a Slovenska je společnost Digital Media s.r.o., která se již od roku 1999 zabývá distribucí software a poskytováním služeb v oblasti kreativních softwarových nástrojů. Digital Media je také významným partnerem či distributorem společností Adobe, MAXON Computer, Pixologic, Nemetschek Vectorworks a dalších. Podrobnější informace o Digital Media a produktech V-Ray najdete na stránkách vray.cz.
0 komentářů
přidat komentář