Festival 4+4 dny letos obsadí Palác U Stýblů

Zdroj
4+4 dny v pohybu
Vložil
Tisková zpráva
18.09.2013 09:40
Letošním hlavním centrem mezinárodního festivalu současného umění 4+4 dny v pohybu se stane památkově chráněný Palác U Stýblů (také Palác Alfa) na Václavském náměstí v samém centru Prahy. Jedno rozsáhlé patro jinak prázdné budovy, která je připravena na následnou rekonstrukci, zabydlí od 11. do 19. října svými díly několik desítek umělců. „Společným hlavním tématem a také názvem výstavy se letos stal výrok Problem is Here,“ říkají kurátoři Denisa Václavová a Krištof Kintera. Během festivalu zde také proběhne premiéra nového představení souboru Secondhand Women, nejrůznější přednášky na aktuální témata, procházky po okolí s historiky umění a koncerty kapely Please The Trees se sborem Elpida a americko-francouzského anarchistického šansoniéra Theo Hakoly. A nebude samozřejmě chybět kavárna a stylový bar.
Festival 4+4 dny v pohybu letos oslaví osmnácté narozeniny. Kromě Paláce U Stýblů bude program probíhat v Divadle Archa, na Nové scéně Národního divadla, v budově ORCO – Bubenská 1, v divadle Alfred ve dvoře, na Baráčnické rychtě a ve Studiu Alta.
Festival ozdobí řada pozoruhodných divadelních inscenací a choreografií ze zahraničí, které nabídnou jak reflexi aktuálních společenských témat, tak i uvolnění a humor,“ říká dramaturg Pavel Štorek. Mimořádný zážitek slibuje historicky první hostování indického souboru v dějinách festivalu. Soubor Attakkalari Centre for Movement Arts představí choreografii AadhaaraChakra: A Dancelogue nabízející výjimečnou vizuální podívanou prezentující pro „západní civilizaci“ zdánlivě nesmyslný konflikt vnímání tradičního a současného tance. Do Prahy dále zamíří i slavný francouzsko-rakouský kolektiv Superamas s multidisciplinárním projektem Theatre, kde se humorně potkávají renesanční malíři s 3D technologií 21. století. Z Belgie dorazí divadlo Campo s nejnovějším představením Victor, jehož hlavním hrdinou jsou třináctiletý chlapec a profesionální tanečník. Na půdorysu novodobé Antigony diváci zažijí rebelii mládeže v současném Řecku na vlastní kůži - dokumentární představení Alexis, řecká tragédie přiveze oceňovaný italský soubor Motus.
Vedle zahraničních hostů se letos těšte na záplavu tuzemských premiér,“ doplňuje Pavel Štorek. Kromě Secondhand Women připravují v rámci festivalu svá nová představení divadlo VOSTO5, 420PEOPLE, VerTeDance, Žan Loose nebo Lucia Kašiarová s Vandou Hybnerovou.

Více informací na www.ctyridny.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články