Sídlo pražské záchranky za 500 milionů se začne stavět přístí rok

Zdroj
Jana Hrubá
Vložil
ČTK
16.09.2013 18:25
Praha

Hasičská stanice a dispečink záchranné služby ve Vilniusu (L&G Projects, 2012)
Praha - Výstavba nového sídla zdravotnické záchranné služby v Troji začne příští rok. Práce by měly trvat dva roky a vyjdou na půl miliardy korun. V rozhovoru s ČTK to dnes řekl radní Martin Dlouhý (TOP 09). Minulé vedení města plánovalo dokončení stavby na září letošního roku. Pražští záchranáři v současné době nemají vlastní budovu a sídlí v pronajatém a údajně nevyhovujícím domě v Korunní ulici.
    Před začátkem stavby musí Praha vykoupit část pozemků. Na žádost radnice Prahy-Troja se totiž bude celá stavba proti původním plánům o několik metrů posouvat. "Vyšli jsme tak vstříc požadavkům dotčené městské části," uvedl Dlouhý.
    Nové sídlo záchranné služby bude stát na křižovatce ulic Povltavská a Vodácká v těsném sousedství s vyústěním budovaného tunelového komplexu Blanka. Součástí budovy by podle dřívějších informací měl být heliport, dispečink s 25 stanovišti operátorů, garáž pro záchranářský kamion Golem, školicí centrum, hotelové pokoje pro hosty, tělocvična, autoservis, prádelna a jídelna. Počítá se rovněž s lékárnou a myčkou, které by sloužily i veřejnosti. V budově zůstanou rezervy pro možný nárůst počtu záchranářů v budoucnosti.
0 komentářů
přidat komentář

Související články