Ministerstvo chce digitalizovat stavební řízení

Vložil
ČTK
16.09.2013 17:35
Praha

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) plánuje digitalizovat stavební a územní řízení. Jejich účastníci by mohli stav svých žádostí sledovat online. Na dnešním setkání šéfů projekčních firem o tom mluvil náměstek ministra Miroslav Kalous. Přesný termín digitalizace ještě resort nestanovil.
    "Máme připravenu a chtěli bychom zavést digitalizaci stavebních úřadů, stavebních i územních řízení a postupů podle stavebního zákona," prohlásil náměstek Kalous.
    Žadatel o vydání jakéhokoliv stanoviska či rozhodnutí by tak mohl v reálném čase sledovat svou žádost, kde se nachází a v jaké je fázi. Systém by mu sdělil i důvody, proč dané rozhodnutí dostal či nedostal. Podle MMR by se tím také sjednotila rozhodovací praxe a resort by mohl lépe metodicky působit hlavně na nejmenší stavební úřady.
    "Všem účastníkům stavebního řízení to otevře všechny procesy, které probíhají, a dá jim možnost 'postarat se sami o sebe' tím, že se budou moci podívat, v jaké fázi se jejich žádost nachází," poznamenal Kalous, podle kterého digitalizace prospěje investorům, stavebníkům, projektantům i úředníkům.
0 komentářů
přidat komentář

Související články