Hasiči v Šumperku připraví projekt nové centrální požární stanice

Vložil
ČTK
15.09.2013 16:35
Olomouc

Požární stanice v nizozemském Weertu (BDG Architects, 2011)
Olomouc - Olomoucký kraj poskytne hasičskému záchrannému sboru 1,2 milionu korun na přípravu stavby nové centrální požární stanice v Šumperku. ČTK to sdělil hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Budova hasičské základny v Šumperku je už několik let v havarijním stavu a patří mezi nejvíce zanedbané požární stanice v Česku.
    "Peníze budou sloužit k přípravě projektu na výstavbu centrální požární stanice v Šumperku,“ uvedl Rozbořil. Nová požární stanice má být v Šumperku podle hejtmana postavena v letech 2014 až 2015, náklady jsou odhadovány na 100 milionů korun.
    Hejtmanství zároveň pomůže obci Jindřichov na Šumpersku s vybudováním přistávací plochy pro vrtulníky zdravotnické záchranné služby, na kterou samosprávě poskytne 250.000 korun, což je zhruba polovina plánované investice. Nejnákladnější budou podle Rozbořila stavební práce a přípojka osvětlení pro noční přistávání vrtulníků. "Bude zařazena do systému přistávacích ploch, aby akutní lékařská péče byla do nejdostupnější," podotkl.
    Radní také rozhodli, že mezi okresní organizace Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v Prostějově, Přerově, Šumperku a Jeseníku rozdělí 280.00 korun. Každé sdružení tedy na svou činnost obdrží 70.000 korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články