V Plzni dokončili luxusní byty v Paláci Ehrlich od Bořka Šípka

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
12.09.2013 18:55
Plzeň

Bořek Šípek

Plzeň - Palác Ehrlich, tedy 53 luxusních bytů v centru Plzně, které navrhl architekt Bořek Šípek, dokončila pražská developerská firma Michael Development. Polovina bytů je prodána a další zájemci se nyní hlásí, řekl ČTK majitel domu Michal Štěpánek. Stavba za téměř 300 milionů korun trvala čtyři roky, o téměř dva roky více, než investor plánoval.
    "Dnes jsme dům úspěšně zkolaudovali. Po problémech dvou předchozích stavebních firem nám ho velmi kvalitně dodělala pražská TH System. Vlastníci bytů se nastěhují do konce září," uvedl.
    Architekt, výtvarník a designér Šípek byl hlavním autorem projektu celého domu. Podílel se i na podobě koupelen a kuchyní, jeho autorská tvorba zdobí i recepci domu. Byty mají plochu od 42 do 300 m². Pod domem jsou tři patra garáží. Cena je od 38.000 do 60.000 korun za m².
    Zpoždění způsobily podle Štěpánka spory se sousedy, problémy stavebních firem i složité založení stavby poblíž řeky Radbuzy. Třetí podzemní patro je nejníže položené místo v Plzni, řekl.
    Pamětní deska v domě uvádí, že Štěpánkova matka, rozená Ehrlichová, se narodila v roce 1921 v Plzni a Šafaříkovy sady a jejich blízké okolí byly místem, kde trávila mládí až do roku 1938. Celá její rodina i příbuzní zemřeli v Osvětimi a ona jediná unikla smrti. V roce 1962 se odstěhovala do Prahy, ale zůstala srdcem Plzeňankou a stále se tam s manželem vraceli.
0 komentářů
přidat komentář

Související články