Sonocentrum v Brně-Žabovřeskách se otevře na jaře

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
12.09.2013 13:45
Brno

Brno - Na jaře příštího roku se Brňanům otevře futuristické Sonocentrum v městské části Žabovřesky, jehož stavba vyšla na několik set milionů korun. V objektu bude restaurace, hotel a v obří betonové kouli hudební sál, řekl ČTK investor Jiří Štopl ze společnosti SONO records.
    Kvůli stavbě šli do vězení někdejší starosta Žabovřesk Aleš Kvapil a tajemník radnice Radovan Novotný, kteří po Štoplovi požadovali úplatek. Ten měl zajistit bezproblémový průběh stavby. Pro Štopla už je korupční kauza minulost a nyní se plně věnuje vzniku stavby.
    "Aktuálně se dokončují skleněné fasády a zbývá doladit venkovní opláštění sálu. Uvnitř se dělají elektrické rozvody, podlahy a zbývají finální práce na interiéru a konečné venkovní úpravy. Po dokončení bude stavba zhruba měsíc v testovacím provozu a od jara chceme otevřít," uvedl Štopl. Přesné datum zatím neuvedl vzhledem k technické náročnosti stavby.
    Stavba Sonocentra ve Veveří ulici se vklínila mezi dům z historické zástavby a moderní Platinium. Hlavní částí bude třípodlažní hudební sál pro 600 lidí. "Projekt je spjatý se známým nahrávacím studiem Sonorecords. Sál bude vybavený vynikající akustikou, která umožní živé nahrávání. Prostor klubu bude variabilní, takže se zde budou moct pořádat koncerty, divadelní představení, taneční párty, festivaly, ale také konference, školení či zkoušky větších hudebních těles," vyjmenoval Štopl. Stejně tak bude možné uspořádat různě i hlediště. Může být klasické v řadách, v několika variantách u stolků či kombinované.
    Restaurace bude mít kapacitu 150 lidí a hotel 80 lůžek. "Věřím, že se Sonocentrum stane dobrým místem pro živou kulturu nejen v Česku, ale i ve střední Evropě," naznačil Štopl.
0 komentářů
přidat komentář

Související články