První český vzdělávací program o energeticky efektivních budovách začíná už za dva týdny

Zdroj
Centrum pasivního domu
Vložil
Tisková zpráva
10.09.2013 22:05
Na konci srpna skončil testovací běh komplexního vzdělávacího programu o pasivních domech, který nemá v České republice obdoby. Díky kladným ohlasům a velkému zájmu startuje Centrum pasivního domu od konce září jeho další pokračování, tentokrát již v ostré verzi a v Praze. Místa se rychle plní, ale jsou ještě k dispozici.
Souborem šesti vzdělávacích kurzů si během léta v Brně prošla více než stovka nových odborníků na energeticky šetrné domy. Ti se seznámili jak se základy navrhování pasivních a nulových domů a nové energetické legislativy, tak i třeba i s detailními odbornými informacemi o zajišťování kvality pasivních staveb.

Ze šestice kurzů si totiž vybere každý, ať již pro svou práci potřebuje obecný vhled do světa energeticky efektivního stavění, nebo se chystá na náročnou rekonstrukci do pasivního standardu.

„Množství příkladů z praxe, odůvodnění chyb a vad, jednoduchý výtah teoretického základu, který je následně aplikovaný na realizacích i s uvedením následků při nedodržení technických podmínek,“ tak popsal v závěrečném shrnutí jeden z kurzů jeho posluchač.

Takto široký výukový modul s účastí předních odborníků v oboru je v České republice ojedinělý. A přece to jsou právě energeticky efektivní domy, kterým podle Směrnice Evropské unie o energetické náročnosti budovy, patří budoucnost.

Jak často zaznívalo i od samotných účastníků, obor navrhování pasivních a nulových domů prochází v současnosti prudkým vývojem a není nic cennějšího, než zkušenosti z praxe z první ruky.

A koneckonců znalosti z oboru energeticky efektivního stavění jsou i podstatnou výhodou na trhu. Slovy jednoho z účastníků: „Kurz byl určitě velmi dobrým přínosem pro moji další pracovní činnost. Po skončení prvního dne jsem na základě získaných zkušeností přesvědčil investora ke stavbě pasivního domu“.











Více informací o jednotlivých kurzech:

Kurz A. Úvod k navrhování pasivních a nulových domů
Kurz B. Základní principy navrhování pasivních a nulových domů
Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů
Kurz D. Zajištění kvality u budov s téměř nulovou potřebou energie
Kurz E. Navrhování a inspekce otopných soustav a klimatizačních systémů
Kurz F. Energeticky efektivní rekonstrukce stávajících budov

Přihlašovací formulář najdou zájemci na webových stránkách Centra pasivního domu.
Komentáře a fotografie z pilotního běhu kurzů
najdete ve speciálním článku.

Kontakt:

Iva Černá, Centrum pasivního domu
tel.: 732 798 348
e-mail: iva.cerna@pasivnidomy.cz

Nový vzdělávací program pro odborníky vznikl v rámci projektu „Tvorba vzdělávacího programu pro odborníky v oblasti energeticky úsporné výstavby v Jihomoravském kraji“ (reg. č. CZ.1.07/3.2.04/03.0057), který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.


1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
budoucnost dle směrnice...
Josef Čančík
12.09.13 01:28
zobrazit všechny komentáře