Adaptace OD Máj na radnici města Kralupy nad Vltavou

Zdroj
RH-ARCH
Vložil
Tisková zpráva
04.09.2013 07:00
RH-ARCH s.r.o.

Kralupy nad Vltavou - radnice Kralup nad Vltavou se již brzo přestěhuje do nového sídla ve zrekonstruovaném obchodním domě Máj.

Nová radnice tak bude situována v centru města na Palackého náměstí mezi kostelem Nanebevzetí P. Marie a sv. Václava, Městskou lidovou knihovnou, Finančním úřadem a obchodním domem "Perla".

Díky ubourání části starého objektu obchodního domu ze 70. let bude rozšířen prostor náměstí a vytvořen tak vhodný předprostor městského úřadu.
Občané města potěší především skutečnost, že všechny odbory úřadu najdou pod jednou střechou, ale ocení například i bezbariérový přístup do budovy. Současné rozdělení úřadu do tří různých budov, z nichž pouze jedna je v majetku města, byla jedním z hlavních důvodů, proč se k adaptaci přistoupilo.
V suterénu objektu budou umístěny garáže pro zaměstnance a návštěvníky úřadu a nutné technické zázemí. V přízemí najdou návštěvníci Czech Point a odbory, které vyžadují zvýšený kontakt s veřejností. Ve druhém podlaží budou situovány odbory s menší návštěvností a ve třetím podlaží odbory, u kterých se návštěvnost téměř nepředpokládá, mimo jiné je zde umístěna samospráva. V posledním ustupujícím podlaží je navržena svatební obřadní síň, rovněž využitelná jako velká zasedací místnost. Sepjetí s městem podtrhuje ničím nerušený výhled přes rozsáhlou střešní terasu. Obřadní síň by měla sloužit i pro menší společenské akce.

Autorem návrhu je pražská architektonická kancelář RH-ARCH, generálním dodavatelem stavby firma liberecká firma Syner.

Do konce roku by měla být stavba dokončena a úřad přestěhován, aby mohl od roku 2014 plně fungovat na nové adrese.
0 komentářů
přidat komentář