V Říčanech otevřou volnočasové centrum s bazénem

Vložil
ČTK
30.08.2013 17:55
Říčany

Říčany - V Říčanech u Prahy dokončili volnočasové centrum Na Fialce za 130 milionů korun. Jeho součástí je pětadvacetimetrový bazén, sportovní hala a sál, v němž se budou promítat filmy a hrát divadlo. Slavnostní otevření je plánováno v sobotu, řekl ČTK ředitel centra Lukáš Basík. Investorem je společnost Openplace, jejímž jednatelem je majoritní vlastník firmy Mountfield Ivan Drbohlav.
    Výstavba areálu, který se nachází na pěší tepně mezi vlakovým nádražím a náměstím, začala loni v dubnu a měla trvat rok. "Dokončení stavby se mírně posunulo z jarního termínu, tedy přibližně o čtyři měsíce," uvedl Basík.
    Centrum bude podle něj otevřeno sedm dní v týdnu a 350 dní v roce. Kromě bazénu nabídne sauny, víceúčelovou sportovní halu pro fotbal, florbal, badminton, basketbal, volejbal a další sporty a víceúčelový kulturní sál, v němž se budou promítat filmy, pořádat přednášky nebo hrát divadlo. "Programem bude centrum zaměřeno především na děti a mládež, týdně nabídne až 150 zájmových kroužků. Můžete si zde ale také zajít na masáž, navštívit fyzioterapeuta nebo výživového poradce," dodal Basík.
    Openplace je rodinnou firmou, Drbohlav ji vede spolu s manželkou, dcerou a zetěm. Podle jeho dřívějšího vyjádření jde o nenávratnou investici, centrum má vydělávat jen na své provozní náklady. Říčany podle něj na podobný projekt neměly prostředky. Kdyby centrum vznikalo jako podnikatelský projekt, nepodařilo by se podle Drbohlava udržet nízké vstupné.
    Komplex vyrostl částečně na pozemku, který dříve blokovaly církevní restituce. Město proto v minulosti parcelu převedlo na církev, která ji prodala investorovi a za utržené peníze opravila faru na náměstí. Příprava projektu trvala dva roky a zkomplikovala ji mimo jiné nedostatečná kapacita kanalizační stoky. Do otevření centra se však tento problém podařilo odstranit.
0 komentářů
přidat komentář

Související články