Praha podala trestní oznámení mířící proti řadě politiků

Zdroj
Jana Hrubá
Vložil
ČTK
28.08.2013 17:00
Praha

Praha - Praha podala trestní oznámení na vedení někdejší městské akciové společnosti TCP Vidoule. Firma, kterou Praha většinově vlastnila, údajně nevýhodným prodejem pozemků způsobila škodu za 346 milionů korun. Trestní oznámení míří na řadu významných pražských politiků, především z řad ODS. Vyplývá to z textu trestního oznámení, který byl předložen obvodnímu státnímu zastupitelství a který má ČTK k dispozici.
    V textu oznámení figuruje mimo jiné jméno bývalého starosty Prahy 5 Milana Jančíka (ODS), senátora a bývalého starosty Prahy 5 Miroslava Škalouda (ODS), starosty Prahy 13 Davida Vodrážky (ODS) a bývalého předsedy magistrátního kontrolního výboru Františka Hoffmana (KSČM).
    TCP Vidoule, která se před dvěma lety přejmenovala na Rozvojové projekty Praha, v minulosti vznikla kvůli projektu rezidenční čtvrti Botanica Vidoule v Praze 5. Praha prostřednictvím firmy vložila do projektu městské pozemky. Vedení Rozvojových projektů Praha si kvůli tomu nechalo loni na podzim zpracovat hloubkový forenzní audit.
0 komentářů
přidat komentář