V Krkonoších vyroste 21 luxusních vil od DRNH

Vložil
ČTK
14.08.2013 21:20
Antonín Novák
Architekti DRNH

Praha/Mladé Buky - V krkonošských Mladých Bukách vyroste 21 luxusních vil. Rezidenční projekt Hrádeček, který dnes v Praze představil jeho investor Jiří Grund, vyjde na 220 milionů korun. Zájem o bydlení na horách přitom mezi Čechy dlouhodobě klesá.
    Zájem o nemovitosti na českých horách byl podle výkonného ředitele ERA Reality ČR Marka Sklenáře nejsilnější v letech 2006 - 2008. "Koncem roku 2008 zájem ochladl a ceny stagnovaly. Od roku 2009 došlo k otočení trendu, nabídka vysoce převýšila poptávku a ceny prudce poklesly. Řada developerských nemovitostí v horských střediscích byla prodávána pouze při velkých slevových akcích," upozorňuje Sklenář.
    Podle něj je v současné době trh cenově stabilizovaný, poptávka po horském bydlení však zůstává velmi nízká. "Individuálně lze i v tomto období zaznamenat úspěšné projekty s dobrou prodejností, nejedná se však o žádný masový trend," podotkl Sklenář.
    Podnikatel Grund přesto věří, že kupce pro luxusní vily najde. "Cílovou skupinou jsou lidé, kteří opakovaně jezdí do našeho hotelu v sousedství. Je to skupina lidí, kteří mají tohle místo rádi," poznamenal Grund, podle nějž už zájem o větší plánované vily projevili tři zájemci.
    Přesto se Grund proti neúspěchu pojistil. Stavbu totiž nebude platit ze svého, na financování se předběžně dohodl s Českou spořitelnou. Část plateb pak půjde ze záloh budoucích majitelů. "Záležet bude i na předprodejích. Začneme stavět až v momentě, kdy budeme mít prodáno," prohlásil Grund a dodal, že menší vily s rozlohou kolem sta metrů čtverečních se budou prodávat za zhruba 8,5 milionu korun.
    První etapa stavby, v rámci níž vyroste prvních sedm vil, by měla být zahájena v dubnu příštího roku. Dokončení je plánováno na konec prosince stejného roku. Celý projekt chce mít Grund dokončený do pěti let.
    V sousedství stávajícího golfového hřiště a hotelu Grund Resort Golf&Ski vyroste 15 vil se zastavěnou plochou sto metrů čtverečních a šest vil dvakrát tak velkých. Cena větších vil by se měla pohybovat mezi 16 až 20 miliony korun. Součástí nízkoenergetických domů se zatravněnou střechou budou terasa a za příplatek i garáž. Autorem projektu je architektonická kancelář Atelier DRNH. Projekt má platné územní rozhodnutí, v nejbližší době chce investor požádat o stavební povolení.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
hruza
masox
22.08.13 11:30
Ohavnost
Rivass
26.08.13 09:22
Známe situaci, známe kontext?
Jiří Schmidt
26.08.13 11:22
Situaci neznáme, kontext neznáme,
Lenka Štěpánková
29.08.13 11:57
zobrazit všechny komentáře