Městské zásahy Kladno - vyhodnocení podnětů veřejnosti

Zdroj
Městské zásahy Kladno
Vložil
Tisková zpráva
01.08.2013 09:00
Kladenští občané se díky projektu Městské zásahy Kladno mohli vyjádřit ke stavu veřejného prostoru ve svém městě. Různých podnětů se sešlo přes 120 a organizátoři z nich připravili přehledný souhrn. Ten může posoužit pro lepší orientaci autorům, kteří se rozhodnou městu věnovat svůj návrh na zlepšení veřejného prostoru.

Vyhodnotili jsme podněty kladenské veřejnosti a přinášíme je jako inspiraci:

- pro autory návrhů, kterým usnadní orientaci ve městě a jeho problémech i kvalitách,

- pro všechny, kdo město spravují.

Velká část podnětů se týká nepřívětivých prostorů ve městě (hlavně autobusového nádraží, nám. Jana Masaryka a předprostoru vlakového nádraží), chybějících pěších a cyklistických propojení po městě (zejména cyklostezek do centra), nedostatku prostorů pro relaxaci a hry dětí (hlavně na sídlištích), nedostatku parkování v centru města a na sídlištích, nevyužitého potenciálu brownfieldu Koněv a nedořešené městské zeleně (zejména vazby kročehlavský rybník - Sítenské údolí - Sletiště). Zmíněno bylo také neživé centrum města a problematická křižovatka Na Cikánce (Kübeck). To vše jsou výzvy pro autory návrhů! Termín pro odevzdání návrhů je 9.9.2013.

K problémům, které pramení z nedostatku péče a špatné údržby, patří především špatný stav povrchů některých chodníků a silnic, některá dopravně nebezpečná místa (daná především nedostatečným dopravním značením) a nepořádek a zanedbanost některých prostorů. Souhrn těchto podnětů předáme kladenskému magistrátu.

Podněty veřejnosti se však netýkaly jen problémů, ale také kladných stránek města. Mezi ty patří především krásné městské parky, některé zdařilé stavby a lokality (Sletiště, gymnázium, skatepark, opravená galerie, ...), urbanismus Sítné a také potenciál průmyslové zóny Kladno-východ (bohužel dosud nevyužitý).

Inspirujte se: http://issuu.com/kladonoff/docs/mzk_podnety_verejnosti !

Náš velký dík patří:

- všem, kdo se do akce zapojili a sdělili svůj názor,

- za finanční podporu Městu Kladnu, Nadaci OKD, M. Volfovi a V. Kšírovi

- za pomoc s tiskem firmě A-centrum

Za organizační tým: Ondřej Rys, Marek Bečka a Václav Kruliš
0 komentářů
přidat komentář

Související články