Kuřim chystá stavbu sportovní haly za 60 až 70 milionů

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
24.07.2013 13:10
CUBOID ARCHITEKTI s.r.o.

Kuřim (Brněnsko) - Za dva až tři roky by chtěli mít v Kuřimi na Brněnsku novou sportovní halu, která pojme 200 až 300 diváků. Stát by měla 60 až 70 milionů korun, letos chce radnice dokončit územní řízení. Sportu ve městě slouží pouze dosluhující nafukovací hala, řekl ČTK starosta Drago Sukalovský.
    Projekt začali v Kuřimi chystat už v minulém volebním období, vybrali vítěze architektonické soutěže. "Nyní chystáme projektovou dokumentaci a příští rok chceme získat stavební povolení a musíme vyřešit financování. Zatím prostředky nemáme, ale je pravděpodobné, že část půjde z rozpočtu a na část si město bude muset vzít úvěr," řekl Sukalovský.
    Hala pro druholigové házenkáře i další sporty bude stát na severu města mezi fotbalovým stadionem a areálem firmy TOS, kde jsou dnes zahrady stojící na městských pozemcích. "Jde o velmi dobré místo, kde by měl fungovat sportovně-rekreační areál. Je zde i akvapark a wellness centrum, v budoucnu chceme zrekonstruovat fotbalový stadion. Také se snažíme najít investora, který by zde postavil hotel," informoval o záměrech Sukalovský.
    Hřiště v hale bude mít rozměry 40 krát 20 metrů, může tedy plně sloužit nejen házené, ale také například futsalu, florbalu a dalším halovým sportům.
0 komentářů
přidat komentář

Související články