Šéfa svého projektu města kultury chce znát Plzeň do konce října

Vložil
ČTK
24.07.2013 13:05
Plzeň

Plzeň - Následující dva měsíce, tedy srpen a září, bude Plzeň hledat nového šéfa svého projektu Evropské hlavní město kultury 2015. Oproti neúspěšnému minulému výběrovému řízení tentokrát osloví vhodné kandidáty sama, nového šéfa chce mít ve funkci od 1. listopadu 2013. Plzeň dá přednost manažerovi před umělcem, potřebuje vysokoškoláka s minimálně tříletou praxí na řídicí pozici a plynnou angličtinou. ČTK to dnes řekl primátor Martin Baxa (ODS), předseda správní rady společnosti Plzeň 2015, která projekt města kultury připravuje.

    "Vyhlásit uzavřené výběrové řízení na pozici ředitele společnosti Plzeň 2015 rozhodla její správní rada v úterý," uvedl.
    Počet oslovených není limitován, dva až tři kandidáty by ale rada chtěla vidět v nejužším výběru. Definitivní termín k rozhodnutí si stanovila na 31. říjen. Právo kontaktovat vhodné lidi, kteří splňují podmínky, mají členové správní rady a také současný a bývalý šéf společnosti Plzeň 2015.
    "Jednoznačně jsme se shodli na tom, že hledáme spíš člověka manažerského založení a zkušeností než umělce. Může jít o někoho, kdo třeba deset let řídil velké divadlo nebo festival a podobně," uvedl primátor. Tři hlavní kritéria jsou jasná, jde o vysokoškolský titul, praxi na řídicím postu a výbornou znalost angličtiny.
    Minulé výběrové řízení bylo otevřeno jako mezinárodní, nikdo ze zahraničí se do něj nepřihlásil. Z deseti zájemců splnilo osm povinné náležitosti, do druhého kola postoupili čtyři, rada ale nakonec nikoho nevybrala a řízení 10. července zrušila.
    Od 1. srpna povede dočasně společnost Plzeň 2015 Jiří Sulženko, současný programový ředitel projektu. Vystřídá pověřeného šéfa Ericha Beneše, ředitele Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně. Ten byl do funkce dosazen po odstoupení Tomáše Froydy, který dal přednost vedení Divadla Alfa.
0 komentářů
přidat komentář

Související články