Vsetín začne upravovat náměstí, o vzhledu rozhodli místní

Vložil
ČTK
17.07.2013 22:30

Vsetín 17. července (ČTK) - Vsetínská radnice začne v těchto dnech opravovat náměstí Svobody. Prostranství dostane nový povrch, více zeleně a další mobiliář. Vzhled náměstí ovlivnili také místní obyvatelé, kteří se vyslovili při veřejných projednáváních a na internetových stránkách města. Úpravy budou stát 2,3 milionu korun bez DPH, sdělila dnes ČTK mluvčí radnice Jana Čadová. Práce by měly skončit v první polovině listopadu.

    Vzhled náměstí se po jeho rekonstrukci v roce 2010 stal terčem kritiky většiny obyvatel města. Vadil jim zejména mlatový povrch. Náměstí se nelíbilo ani současnému vedení radnice. S autorem původního návrhu architektem Igorem Kovačevičem proto město jednalo o případných změnách. Veřejnost poté připomínkovala Kovačevičem předložené varianty řešení.
    "Jednání nebyla jednoduchá, a tak jsem ráda, že se podařilo splnit slib, že náměstí Svobody bude ještě letos zelenější," uvedla starostka Iveta Táborská. Zatravněna plocha bude mít rozlohu asi 1500 metrů čtverečních.
    Mlatový povrch nahradí částečně betonová dlažba, část bude zatravněna. "Vydlážděný povrch by měl mít takovou únosnost, aby na něj v případě potřeby mohla najet i vozidla údržby," podotkla Táborská.
    Na náměstí přibude relaxační zóna, skákací pole a fórum, bude tam devět laviček. "Veškerý mobiliář bude kotven do samostatných betonových základů a připevněn speciálními šrouby," uvedla starostka.
    Radnice je připravena úpravy zaplatit z vlastního rozpočtu, zároveň však požádala o dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava. Dotace by pokryla až 85 procent nákladů. Výsledek se vedení města dozví v první polovině srpna.
0 komentářů
přidat komentář

Související články