Jasně,odborně, pasivně – od září startují nové kurzy navrhování pasivních domů

Vložil
Tisková zpráva
08.07.2013 15:30
České stavebnictví prochází zásadními změnami, které odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Stavební odborníci si to velmi dobře uvědomují, a proto byl zájem o pilotní kurzy navrhování energeticky úsporných budov  pořádané Centrem pasivního domu enormní. Šanci mají ale i ti, na které se zatím nedostalo. Od září startuje nový běh kurzů v Praze a poprvé jen za nákladové ceny! Přihlašování začalo právě dnes.
Pilotní kurzy vyladily poslední nedostatky
V minulých týdnech se prvních několik desítek odborníků naučilo správně navrhovat energeticky úsporné domy. Pilotní kurzy Centra pasivního domu byly beznadějně obsazené a podle pozitivních reakcí posluchačů více než splnily jejich očekávání. „Jasně, odborně a (energeticky) pasivně,“ shrnul své dojmy jeden z absolventů.

„Kurzy jsme za podpory EU a Jihomoravského kraje připravovali ve spolupráci s předními odborníky v oboru od jara loňského roku. Při proběhlém pilotním běhu se nám snad i podle reakcí účastníků povedlo již vyladit i ty úplně poslední detaily,“ popisuje Jan Bárta, ředitel Centra pasivního domu, které se od roku 2005 specializuje na standard pasivního domu a na toto téma připravilo již celou řadu publikací, výukových seminářů a kurzů.

Expertní lektorský tým
Lektorský tým tvoří přední čeští specialisté a experti z různých odvětví energeticky úsporného stavitelství. Zájemci se tak nemusí bát suché teorie. Tito zkušení projektanti, architekti a technici ve výuce totiž důmyslně propojují teorii a praxi tak, aby posluchači co nejefektivněji získali nové informace a mohli je využít při své práci. Součástí některých kurzů jsou i exkurze a další příklady přímo z terénu.

Právě startuje přihlašování na podzimní kurzy
Nový běh s celkem šesti kurzy bude probíhat v Praze od září do konce listopadu. Ve středu 3. července se spustilo přihlašování a na kurzy je možné se registrovat za úvodní zaváděcí ceny. Jak ukázaly zkušenosti z právě proběhlých kurzů, je lepší neváhat. Místa na ty nejpopulárnější mizí skutečně rychle!

Více informací o jednotlivých kurzech:
Kurz A. Úvod k navrhování pasivních a nulových domů
Kurz B. Základní principy navrhování pasivních a nulových domů
Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů
Kurz D. Zajištění kvality u budov s téměř nulovou potřebou energie
Kurz E. Navrhování a inspekce otopných soustav a klimatizačních systémů
Kurz F. Energeticky efektivní rekonstrukce stávajících budov

Přihlašovací formulář najdou zájemci na webových stránkách Centra pasivního domu.

Komentáře a fotografie z pilotního běhu kurzů najdete ve speciálním článku.

Kontakt:

Iva Černá, Centrum pasivního domu
tel.: 732 798 348
e-mail: iva.cerna@pasivnidomy.cz

Nový vzdělávací program pro odborníky vznikl v rámci projektu „Tvorba vzdělávacího programu pro odborníky v oblasti energeticky úsporné výstavby v Jihomoravském kraji“ (reg. č. CZ.1.07/3.2.04/03.0057), který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.


0 komentářů
přidat komentář