V Brně bude ve středu slavnostně otevřena nejvyšší budova v ČR

Zdroj
Filip Vrána
Vložil
ČTK
25.06.2013 15:15
Brno - V Brně bude ve středu slavnostně otevřena nejvyšší budova v Česku - mrakodrap AZ Tower. Měří 111 metrů. Den před otevřením hlásí společnost Properity, která je jedním z investorů projektu, že má dvě třetiny všech prostor už obsazených.
    Prodané nebo pronajaté jsou především luxusní apartmány v horních patrech mrakodrapu. Za cenu 16 milionů korun bez DPH majitele našel i největší z nich, mezonetový byt o rozloze 330 metrů čtverečních, který je ve 28. a 29. patře budovy. Gabriela Pokorná z realitní kanceláře MIG PARTNER, s.r.o uvedla, že byty se prodaly rychle, horší je to s kancelářemi.
    Celá stavba AZ Tower podle dřívějších informací stála 800 milionů korun. Budovu postavila jihlavská PSJ, která je jedním z investorů projektu. Dosud byl nejvyšší stavbou v České republice pražský věžový dům City Tower. Brněnský AZ Tower jej předstihl o dva metry.
    "V posledních měsících jsme pronajali či prodali několik obchodních jednotek. Vše díky zvláštní akci, kterou jsme vyhlásili. Všem zájemcům nabízíme možnost pronájmu s možností následného odkupu," řekl ČTK Petr Teplý ze společnosti Properity. Rezidenti se už do budovy začínají pomalu stěhovat a vybavovat kanceláře.
    Podle Pokorné z realitní kanceláře, která se prodejem prostor v AZ Tower zabývá, projekt oslovil mnohé Brňany. "Na chvíli získali pocit, že v Brně vyrostlo něco extra, na co můžeme být hrdi. V rámci dnů otevřených dveří jsme jako prodejci zaznamenali velký zájem o prohlídky, nicméně nakonec se ukázalo, že tato budova bude prosté Brňáky přitahovat spíše jako turistická atrakce než jako předmět investice," uvedl Pokorná.
    Na prodeji prostor se podle ní podepsala ekonomická recese. Klienti velmi pečlivě zvažují, kam peníze investují. Byty se prodaly rychle i při průměrné ceně 66.000 korun za metr čtvereční bez DPH. "Horší je to s kancelářemi a obchodními prostory, po těch poptávka není," dodala Pokorná.
    Teplý uvedl, že obchodní pasáž, obchody, restaurace a fitness centra v budově začnou fungovat od září. Volné už jsou pouze dva obchody ze čtrnácti. V budově bude také autosalon. Nad ním firma nabízí k pronájmu volné kanceláře, kterých je v okolí volných dostatek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články