kruh jaro 2013: SOMA - Nejasné formace

Zdroj
Kruh
Vložil
Tisková zpráva
27.06.2013 08:35
soma

Kruh Vás zve na přednášku

čt 27/06/13, 20:00

SOMA, Nejasné formace

SOMA chápe architekturu jako ustavičné hledání a jako pole pro experimenty. Aktivity této skupiny sahají od rozvoje nejnovějších strategií digitálního navrhování až po aplikaci teorie a pokročilých geometrií. SOMA se spíše než vyjadřováním pevných významů zabývá podmanivou mnohoznačností a dává tak prostor velkému počtu individuálních interpretací. Konotace jejich jména (řecky tělo) je tedy dvojí. SOMA chápe architekturu samotnou jako tělo, které má potenciál se přetvářet a proměňovat. A název se též vztahuje k prostoru jako atmosférické interakci mezi tělem a jeho prostředím.

Ateliér SOMA z Rakouska založili v roce 2007 čtyři partneři: Kristina Schinegger, Stefan Rutzinger, Martin Oberascher a Günther Weber. Získali četné ceny v mezinárodních soutěžích. Na základě jedné z nich zrealizovali v minulem roce pavilon pro Expo 2012 v jihokorejském Yeosu. K jejich dalším nejnovějším projektům patří rozšíření budovy Bauakademie v Salcburku a pavilon pro festival soudobé hudby Salcburské bienále. SOMA sídlí ve Vídni a Salcburku. Ateliér SOMA představuje směr parametrické architektury, který není v ČR zcela běžný.

Kino Ponrepo, Bartolomějská 11, Praha 1
zdarma


partneři: Ministerstvo kultury ČR, Škola architektury AVU Praha
projekt podpořili: Konsepti, Magistrát hl. m. Prahy, MDA Praha s.r.o., Metrostav a. s., Sipral a. s., Nadace české architektury
mediální partneři: Era 21, Radio 1, archiweb, Kulturní čtrnáctideník A2

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články