Na konferenci festivalu reSITE budou mluvit světoví architekti

Vložil
ČTK
20.06.2013 15:50
Praha

Praha - Urbanistické workshopy, snídaně se světovými architekty, ale i tango v parku, cyklojízdy nebo toulky Prahou nabídne od pátku do neděle festival reSITE. Už dnes se sejdou v pražském Centru současného umění DOX odborníci z oblasti městského designu, architektury, plánování a financí, aby diskutovali o strategiích udržitelného plánování pro moderní města. Mezinárodní festival reSITE se v Praze koná podruhé.

    Odborné konference v centru DOX se zúčastní například hlavní urbanista v oddělení plánování New Yorku Alexandros Washburn nebo nizozemský architekt a urbanista Kees Christiaanse. Diskutovat budou o tématech Metropole v centru Evropy a Nekonečné zdroje - lidé jako nejcennější kapitál každého města.
    Festival také oživí několik míst v metropoli, festivalový pavilon vyroste například na Karlově náměstí. Představí se v něm světoví architekti, kteří se specializují na budoucnost světových metropolí. Španěl Ginés Garrida představí projekt, který proměnil dálnici v Madridu na obrovský veřejný park. Architektka Maria Aiolová z futuristického newyorského studia Terreform One zase uvede provokativní vize, jak by mohla vypadat města v roce 2100.
    Své publikum by si měly najít i mezinárodní snídaně designérů, organizované jako talk show s vybranými účastníky konference. Připraveny jsou i tematické cyklistické vyjížďky po zajímavé pražské architektuře nebo urbanistický workshop pro děti a rodiče s Nadací Proměny.

> http://resite.cz/cs/
0 komentářů
přidat komentář

Související články