Komora vydala brožuru, jak obnovit stavby poškozené povodněmi

Vložil
ČTK
19.06.2013 19:20
Praha

Praha - Publikaci s návodem, jak postupovat při obnově staveb zasažených povodněmi, vydala Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT). K dispozici je ode dneška také v elektronické verzi na jejích webových stránkách.
    "Brožura čerpá ze zkušeností s likvidací povodňových škod v minulých letech a je určena občanům postiženým povodněmi, kteří si budou zajišťovat obnovu bydlení," píše se v úvodu brožury.
    Autorizovaný inženýr v oboru energetické auditorství a pozemní stavby Jiří Šála upozorňuje, že před samotným zahájením rekonstrukce by si majitel měl říct, jestli to bude mít smysl. "Pokud nelze omezit riziko při další povodni, případně pokud riziko poškození stavby není přijatelné, tak by se majitel do obnovy pouštět neměl," uvedl Šála. Důležité podle něj také je, aby se obnova finančně vyplatila.
    ČKAIT nyní v databázi eviduje 983 autorizovaných osob v oboru statika a dynamika staveb. Právě ti jsou oprávnění provést prohlídku zatopené nemovitosti a rozhodnout, zda se do ní obyvatelé mohou vrátit. Podle předsedy ČKAIT Pavla Křečka drtivá většina z nich tuto prohlídku udělá zadarmo, jako tomu bylo při minulých velkých záplavách. Kontakt na ně lze získat ve všech oblastních kancelářích ČKAIT, případně na webu komory.
0 komentářů
přidat komentář

Související články