Cheb pošle k zemi areál bývalého pivovaru v Palackého ulici

Vložil
ČTK
11.06.2013 18:20
Cheb

foto: www.pivniobzor.cz
Cheb - Areál bývalého pivovaru v Palackého ulici v Chebu čeká demolice. Zdevastované objekty v majetku města jsou v havarijním stavu a stavební úřad už nařídil opatření k zajištění bezpečnosti. Podle starosty Pavla Vanouška (ČSSD) rada doporučí zastupitelům, aby dali souhlas ke zbourání. Odhadem má stát přes dva miliony korun.
    "Dříve si objekty pronajímaly firmy. Pak měl o celý areál zájem investor, ale nakonec od smlouvy odstoupil. Nyní jsou objekty nevyužité a stále v horším stavu," uvedl Vanoušek. Podle záměru by se budovy zbouraly a sutí se zasypaly podzemní prostory.
    Prostor by podle Vanouška byl vhodný pro budoucí stavbu nového krytého bazénu. Stávající krytý bazén v Chebu je už na hranici životnosti a jeho rekonstrukce by vyšla na řádově 100 milionů korun. Stavba nového pak asi na 150 milionů korun.
    V jihozápadní části areálu je ještě soukromý objekt, o který by město mělo také zájem. Podle Vanouška začalo proto jednat s majitelem o případné směně za dům v Jungmannově ulici.
    Areál pivovaru stojí poblíž centra města, nad zimním stadionem. Pro stavbu bazénu má podle vedení města vhodnou polohu kvůli své dostupnosti a blízkosti dalších sportovišť.
0 komentářů
přidat komentář