Veronika Frélichová : Města změny

Zdroj
Antikvariát a klub Fiducia
Vložil
Tisková zpráva
10.06.2013 10:20
Srdečně vás zveme na přednášku v ostravském klubu Fiducia.

11. 6. v 18:00 MĚSTA ZMĚNY (TRANSITION TOWNS)

aneb Jak se Britové připravují na ekonomicky a ekologicky nejistou budoucnost uvidíme ve filmu In Transition 2.0 a očima Čecha – povídání Veroniky Frélichové o její čtyřměsíční stáži v Anglii.

Motto: „Budoucnost bez ropy může být lepší než současnost, pokud využijeme svou představivost a kreativitu.“ Rob Hopkins Transition Towns jsou stále poměrně novým, po světě se šířícím konceptem, který reaguje na problematiku ropného zlomu a klimatické změny. Jde o model komunitní iniciativy, která se snaží hledat lokální praktická řešení pro problémy spojené s klimatickou změnou a ropným zlomem. V praxi tvoří iniciativu Transition Towns skupina lidí, obyvatel určitého města či oblasti, kteří společně pracují na aktivitách a projektech k tématům, jako jsou lokální potraviny, úspory energie, podpora lokální ekonomiky apod. Promítnutí filmu o iniciativě Transition Towns a povídání s Veronikou Frélichovou z katedry environmentálních studií Masarykovy univerzity v Brně zajistilo regionální centrum Moravská brána PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců se sídlem v Příboře.

Akce antikvariátu a klubu Fiducia finančně podporují: Ministerstvo kultury ČR, Nadace Open Society Fund Praha, Statutární město Ostrava, Nadace OKD,Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz, Nadace české architektury,Česká komora architektů, MUDr. David Feltl, advokátní kancelář Jansa,Mokrý,Otevřel a partneři, Nadační fond Kousek po kousku.
0 komentářů
přidat komentář