Developery záplavy neodradily, projektů u Vltavy se nevzdají

Vložil
ČTK
06.06.2013 16:20
Praha

Praha - Luxusní bydlení pro bohatší zájemce přímo u Vltavy bude v nabídce pražských developerů i nadále. Ani povodně je od další výstavby neodradily. ČTK to řekli zástupci společností, které v blízkosti vody staví.
    Největší stavební ruch byl v minulých letech na Rohanském ostrově v pražském Karlíně. Tuto část města během záplav bez větších problémů ochránily protipovodňové zábrany, proto bude výstavba v této lokalitě pokračovat i v následujících letech.
    "Na naší budově River Garden I, která je už rok otevřená, jsme si ověřili, že je odolná. Voda se tam nedostala. Ukázalo se tak, že ani taková situace nemůže projekt ohrozit," řekl mluvčí společnosti HB Reavis Group CZ Ladislav Pavlík. Developer sídlící v Lucembursku proto bude pokračovat ve stavbě dvou rozestavených etap River Garden II a III. Soubor nových budov, které nabídnou 24.500 metrů čtverečních kancelářských ploch, bude dokončen příští rok na jaře.
    Problém velká voda nezpůsobila ani společnosti Karlín Group, která na stejném místě postavila budovu River Diamond a plánuje tam další rezidenční projekty. "Letošní povodně plány developerské skupiny Karlín Group v Karlíně negativně nijak neovlivní, naopak chceme se ještě více soustředit na připravované rezidenční projekty na Rohanském nábřeží," uvedl belgický podnikatel Serge Borenstein, který je spolumajitelem Karlín Group.
    Nejaktuálnějším plánem developera je bytový projekt Residence Vltava. Firma chce aktivně lobbovat za ještě kvalitnější protipovodňová opatření. "Jsme samozřejmě rádi, že Karlín vše úspěšně přestál. Je však jasné, že se na základě současné situace některé konkrétní otázky budou muset znovu otevřít a přehodnotit, například dostatečnost protipovodňových opatření na Rokytce v Libni, která ohrožuje i Karlín," poznamenal Borenstein s tím, že se jeho společnost těchto diskuzí bude, stejně jako po povodních 2002, aktivně účastnit.
    Vyčíslení škod a nejspíš i přehodnocení plánů nejspíš čeká společnost Crestyl, která stojí za "novou pražskou čtvrtí DOCK". Ta je na rozhraní Libně, Karlína a Holešovic a povodní byla zasažena. "V průběhu víkendu jsme učinili veškerá opatření k ochraně zdraví osob a majetku a byla provedena evakuace osob. V současné chvíli je celý areál projektu uzavřen bez možnosti přístupu a nemáme tak k dispozici podrobnější informace. Nyní tedy nelze blíže konkretizovat dopady a nedokážeme se k věci detailněji vyjádřit," uvedl už v úterý obchodní ředitel Crestyl Radim Sayed.
    Zda bude developer pokračovat v druhé etapě projektu, který na svých internetových stránkách propaguje mimo jiné jako "poklidné a romantické bydlení s výhledem na vodní hladinu", není nyní jasné. Podle původních plánů měl projekt DOCK po dokončení čtyř etap nabídnout celkem 120.000 metrů čtverečních komerčních i obytných ploch.
0 komentářů
přidat komentář

Související články