Pozvánka na architektonicko-kuchařský happening

Architektonická kuchyně / vaříme z mouky, pečeme s Gočárem

Zdroj
OFFCITY
Vložil
Tisková zpráva
04.06.2013 09:50
Neděle 9. června 2013 od 14.00 v areálu Automatických mlýnů / ulice Mezi mosty, Pardubice

Architekti jsou také lidi! Občas chtě nechtě vaří z vody, tentokrát však z mouky za dohledu šéfkuchaře Joži Gočára. Přijďte ochutnat a ohodnotit, jací jsou architekti kuchaři, seznámit se s jejich projekty, nahlédnout pod pokličku jejich práce, a to nejen gastronomické.

Vítězný archi-kuchařský tým vyhrává pytel mouky!

Výzva pro architekty:
V rámci site specific festivalu Automatické kulturní mlýny, který byl v areálu Automatických mlýnů Josefa Gočára v Pardubicích zahájen 30. května a potrvá do 14. června 2013, se na dvorku v neděli dne 9. června 2013 uskuteční „automatický mini trh“ – příjemné nedělní odpoledne spojené s rozmanitými chutěmi, vůněmi, trochou módy, hezkými knížkami, divadlem, hudbou, tancem, architekturou…

Jako jednu z doprovodných aktivit zde chceme uskutečnit malou architektonicko-kuchařskou soutěž (možná lépe exhibici), s výzvou k účasti se proto obracíme na architekty, kteří se nebojí vařit nejen z vody.

Oč půjde?
Především o prezentaci architektů, jejich práce, architektů jako žijících, tvůrčích a komunikujících osobností… A mimo jiné též architektů - kuchařů – gurmánů. 

Co bude úkolem?
Na neděli 9. června 2013 si připravit originální, chuťově i vizuálně zajímavý soutěžní pokrm, a to aby splňoval pravidla alespoň jedné z těchto kategorií:
1. mouka (jedinou povinnou ingrediencí v pokrmu je mouka),
2. architektura (jakékoli kuchařské ztvárnění pojmu architektura),
3. Gočár (jakékoli kuchařské ztvárnění architekta Josefa Gočára).
Připravit je možné do každé kategorie jeden i více pokrmů.

Hodnotit se bude chuť i originalita.
Přihlásit se je možné jako tým i jako jednotlivec.  

Jak to bude probíhat?
Do soutěže se je možné se přihlásit do 7. června 2013 na e-mailu, kam uveďte, zda se přihlašujete jako jednotlivec či jako tým, uveďte i název případného architektonického studia, přidejte Váš kontakt a alespoň předběžný plán, do jaké kategorie (kategorií) budete připravovat svou delikatesu.

Bude-li Váš soutěžní pokrm vařený či pečený, počítejte prosím s přípravou předem, na místě budou možné jen drobné úpravy, případně ohřev. Detaily prosím komunikujte se Šárkou Zahálkovou: sarka@offcity.cz, 732 436 722.

Doporučujeme připravit jednu vzorovou - servírovací prezentaci a jednu ochutnávací. Hodnotit Vás budou návštěvníci, tak ať je co ochutnávat. 

Na místě budete mít dispozici své místo – stůl.

S sebou si přineste krom svého gurmánského výtvoru (či výtvorů) např. svá portfolia, skicy, návrhy projektů apod. (v rozumném množství). Popusťte uzdu fantazie nejen ve vaření, ale i v prezentaci sebe sama jako architekta či kanceláře.

Ochutnávání a hodnocení bude probíhat od 14 do cca 17 hodin, vyhlášení výsledků je plánováno na 18. hodinu. Vítěz vyhrává pytel mouky!

Co to přinese?

Zážitek, potěšení a v neposlední řadě možnost netradiční, neformální a originální prezentace architektonické práce.

Pořádá o. s. Terra Madoda ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu OFFCITY 2013. Tento projekt je realizován za podpory statutárního města Pardubice a Nadace české architektury. Festival Automatické kulturní mlýny je realizován za podpory statutárního města Pardubice a EOP.
0 komentářů
přidat komentář

Související články