Kvalitní okna a vchodové dveře z Oknoplastik.cz

Vložil
Tisková zpráva
04.06.2013 08:20
Nová okna a vchodové dveře se mohou velice snadno stát zdrojem potíží. Tedy ne tak ani samotné výrobky, jako spíše výběr nejvhodnějšího materiálu. Na trhu je pestrý sortiment produktů z plastu, hliníku a ze dřeva. Jaké z nich jsou ale nejlepší?
Diskuse o tom, zda zvolit dřevěná, hliníková či plastová okna, případně vchodové dveře probíhá již drahně let. Lze vůbec na tuto otázku jednoznačně odpovědět? Zřejmě ne. Konstrukce všech těchto oken, pokud tedy zvolíte kvalitní výrobce a dodavatele, jsou totiž velice podobné. O nových oknech a vchodových dveřích tedy není vůbec jednoduché rozhodnout.

Plastová okna – výtečné izolační vlastnosti
Začněme náš „průzkum“ plastovými okny. Pokud se zaměříme na jejich pozitiva, nemůžeme hned v úvodu nezmínit jejich výtečné izolační vlastnosti. Plastová okna a vchodové dveře tedy slouží jako spolehlivá ochrana proti chladu, slunečním paprskům a rovněž proti hluku. Dalším výrazným plusem je snadná údržba a nižší pořizovací ceny. Na druhou stranu by Vás od nákupu mohla odradit vyšší ekologická zátěž, větší tepelná rozpínavost a náročnější opravitelnost.

Dřevěná okna – tradice a ekologická šetrnost
První, co Vás pravděpodobně potěší u dřevěných oken, je tradiční vzhled, což je v současnosti žádaný artikl. Dřevo je navíc ekologickým materiálem a rovněž na tuto vlastnost dnes mnoho lidí „slyší“. Dřevěná okna naopak leckoho nepotěší náročnější údržbou a také vyšší pořizovací cenou. Ta je nicméně kompenzována delší životností, která je kupříkladu u dubu až pětkrát větší než v případě plastových oken. Oproti nim však nemají dřevěná okna tak dokonalé tepelně-izolační vlastnosti. 

Hliníková okna – takřka neomezená životnost
Jako poslední přicházejí na řadu hliníková okna a vchodové dveře, to ovšem vůbec neznamená, že by oproti předešlým nějak zaostávaly. Naopak jsou v mnoha ohledech lepší, kupříkladu díky vysoké odolnosti proti vlivům prostředí i mechanickému poškození, nebo téměř neomezené životnosti. Za hliníková okna nicméně zaplatíte více peněz a tepelně-izolační vlastnosti jsou ze všech zmíněných materiálů zřejmě nejhorší.




Jaký je tedy závěrečný verdikt?

Jak vidno, na v úvodu položenou otázku jednoznačná odpověď skutečně neexistuje, ačkoli se dřevěná, hliníková i plastová okna v několika ohledech liší. Svou roli ale hraje také prostředí, do kterého si nová okna a vchodové dveře chcete pořídit. Nezbývá tedy, než se poradit s odborníkem, který dokáže zhodnotit všechna dostupná data. A pokud chcete konkrétní typ, rádi Vám poradíme na Oknoplastik.cz.
0 komentářů
přidat komentář