Vídeňská radnice iniciovala studentskou soutěž na grilovací mobiliář

Zdroj
ComPRess Praha
Vložil
Tisková zpráva
31.05.2013 08:20
Vídeň iniciovala studentskou soutěž s cílem navrhnout multifunkční kombinaci stolu, lavice a integrovaného grilu - atraktivní, univerzálně použitelný nábytek pro Dunajský ostrov. Ten představuje oázu pro volnočasové aktivity a patří k jednomu z nejvyhledávanějších míst rakouské metropole. Grilování patří na Dunajském ostrově k jedné z nejoblíbenějších aktivit. Je možné jen na vyznačených místech a má svá pravidla.
     "BARBECUE EDITION 25" a Vídeň hledá nový grilovací mobiliář. Přizváni byli studenti rakouských univerzit a vysokých škol z oblasti designu, architektury, stavebního inženýrství, urbanistiky a příbuzných disciplín. Podmínkou byla mimo jiné snadná údržba mobiliáře, uživatelská hodnota a funkčnost, odolnost proti povětrnostním podmínkám, vandalismu a dlouhá životnost. V odborné porotě usedl například profesor architektury Paolo Piva, z vídeňské Universität für angewandte Kunst. Definitivní rozhodnutí je ale na veřejnosti, která má možnost vybrat svého favorita prostřednictvím Facebooku. Ve finálním klání je trojice návrhů "Dunajská vlna", "Grillmaxx" a "Dunajský gril".
     Nový koncept grilovacích míst by měl být zaveden společně s mobiliářem v roce 2014. Studentskou soutěž vypsalo magistrátní oddělení MA 45 - Vídeňská vodstva společně s Rakouským cementovým průmyslem a svazem Rakouských betonových a prefabrikovaných závodů. Cena Concrete Design Award 2013 činí celkem 7 000 EUR. Jako 1. cena bude udělena finanční odměna v hodnotě 3 000 EUR, jako 2. cena 2 000 EUR a 1 000 EUR bude uděleno za cenu třetí. Ve výši 500 EUR budou uděleny ceny uznání. Umělý ostrov, protipovodňová ochrana města Vídně letos slaví 25 výročí a Vídeň při této příležitosti pořádá řadu jubilejních akcí.

Hlasování probíhá na Facebooku až do 9. června www.facebook.com/donauinsel.
0 komentářů
přidat komentář