KONFERENCE ZDRAVÉ DOMY 2013

Vložil
Tisková zpráva
06.05.2013 23:10
Zveme Vás na již devátý ročník mezinárodní konference Zdravé domy, která se bude konat v Brně 9. a 10. května 2013. Letošní konference bude zaměřená na užití přírodních stavebních materiálů v nových energeticky úsporných stavbách, na proces stavění založený na principech udržitelného rozvoje, tvorbu a hodnocení optimálního vnitřního prostředí staveb.

Mezinárodní konference Zdravé domy, kterou pořádá Fakulta architektury VUT v Brně, je již tradičním setkáním odborníků, studentů a dalších zájemců o výstavbu budov charakteristických nízkou spotřebou energie a ochranou životního prostředí. Při realizaci těchto budov se uplatňují tradiční stavební materiály přírodního původu, vyrobené s předpokladem minimální produkce skleníkových plynů. Jedná se například o různé formy staveb ze dřeva, hlíny, slámy, konopí a dalších přírodních materiálů.

Cílem letošního ročníku konference Zdravé domy bude prezentovat současné a perspektivní výsledky z oblasti aplikace stavebních řešení, konstrukcí a materiálů v současné architektonické tvorbě.

Čtvrteční program konference bude věnován energeticky úsporným domům a v pátek se budou přednášející zabývat přírodními stavebními materiály a architekturou. Na konferenci vystoupí přední čeští i zahraniční odborníci a po každé přednášce a na závěr přednáškových bloků dostanou účastníci prostor pro diskusi a výměnu názorů a zkušeností. V rámci doprovodného programu se budou účastníci konference moci přihlásit na seminář architekta Reinharda Coppenratha „Proces navrhování pro zdravé zákazníky a zdravé architekty“.

    >> Podrobný program konference

Mezinárodní konference je pořádána pod záštitou děkana Fakulty architektury VUT Brno doc. Ing. Josefa Chybíka, CSc. a bude probíhat ve čtvrtek 9. května a v pátek 10. května 2013 v budově Fakulty architektury, Poříčí 5, Brno.
0 komentářů
přidat komentář