Rekonstruovaný pasivní panelák hledá nový domov

Vložil
Tisková zpráva
06.05.2013 22:50
Brno se minulý týden seznámilo se základními pravidly, jak efektivně a kvalitně rekonstruovat. Interaktivní model panelákového bytu, který tyto zásady ilustroval, si svou premiéru za velikého zájmu návštěvníků prožil na Stavebních veletrzích na brněnském výstavišti. Další příležitost k jeho prohlídce měla přijít až na podzim v Praze. Organizátoři se však rozhodli, že se pokusí pro interaktivní model najít vhodné místo už nyní a otevřít jeho dveře návštěvníkům co nejdříve.

Po pět dní Stavebních veletrhů, které se konaly 23. - 27. dubna 2013 v Brně, prováděli odborníci ukázkovým panelákovým bytem, který vyrostl na brněnském výstavišti. Několik stovek návštěvníků se tak dozvědělo, na co si dát při rekonstrukci pozor, proč i do panelového domu patří vzduchotechnika a hlavně, že na kvalitě záleží.

„Nebojte se vybírat mezi řemeslníky, shánět si nezávislé reference a mějte odvahu říct: „Vás nechci, protože si myslím, že to děláte špatně.“ Jsou to Vaše peníze, Váš domov a Vaše zdraví. Na stavbě se totiž dodnes střetáváme s tím, že se nerespektuje rychlý technologický vývoj, kterým nejen stavebnictví venku, ale i u nás v Čechách, nezadržitelně prochází,“
radil při prohlídce Michal Hučík, odborník z Centra pasivního domu.

Fotoreportáž z komentované prohlídky najdete zde.

Brněnskými veletrhy však pouť tohoto interaktivního modelu nekončí. Model se představí také pražským návštěvníkům letňanského výstaviště, a to na veletrhu FOR ARCH (17. až 21. září 2013).
Pokud však víte o místě, kde by rekonstruovaný panelák mohl již teď najít nový domov a také během léta radit „Jak na pasivní rekonstrukci?“, napište nám na info@pasivnidomy.cz.
0 komentářů
přidat komentář