V akvaparku v Pasohlávkách finišují instalace vodních atrakcí

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
03.05.2013 22:10

Pasohlávky (Brněnsko) - V budovaném akvaparku v Pasohlávkách na Brněnsku, který se má návštěvníkům otevřít o letních prázdninách, už dělníci dokončují instalace vodních atrakcí. Bazénová hala je téměř hotová, blízko k dokončení má i saunový svět. Provozovatel zábavního parku Aqualand Moravia už vypsal druhé kolo náboru zaměstnanců, celoročně jich zaměstná 82, v sezoně 110, informovala ČTK PR manažerka Renata Klevetová.
    Vznikající areál Aqualand Moravia u Novomlýnských nádrží je součástí projektu Lázeňské a rekreační zóny Pasohlávky a denně jej může navštívit až 8000 lidí. Investor ŽS Real vložil do projektu miliardu korun a 300 milionů čerpal z Regionálního operačního programu Jihovýchod. Areál bude mít dokonce více vodních ploch než dosud největší areál v Čestlicích u Prahy, celkem 3000 metrů čtverečních, některé z nich budou brát vodu z geotermálního vrtu Mušov.
    Projekt počítá jak s návštěvami rodin s dětmi, tak lidí, kteří chtějí extrémní vodní atrakce. V areálu bude plavecký bazén, dětský bazén, termální lázně, venkovní i vnitřní atrakce či římské lázně. Součástí bude i oddělená wellness zóna pro relaxaci a regeneraci a restaurace. "Jednou z atrakcí, v Česku unikátní, jsou dva venkovní tobogany dlouhé 101 a 80 metrů a široké tak, že se na ně vejde třímístný rodinný raft," uvedl zástupce investora René Kloos.
    Dodal, že spolupracuje se scénografem Městského divadla Brno Petrem Hlouškem na audiovizuálních projekcích. "Využijeme technologii interaktivního videomappingu," řekl Kloos, což je promítání libovolných animací nejen na plochy, ale i v prostoru.
    Zájem o práci v novém zařízení je velký, provozovatel už eviduje 1100 žádostí. "Zpracováváme je a uchazeče budeme zvát k pohovorům v květnu a v červnu. Zájem máme o pracovníky v oblasti technologie a údržby, obsluhy atrakcí, ale také o kuchaře, zahradníky či řidiče autobusu a také brigádníky," uvedl Kloos.
    Pro návštěvníky z Brna se chystá bezplatná kyvadlová autobusová linka, pro motoristy tam vznikne 350 parkovacích míst.
0 komentářů
přidat komentář

Související články