Kraj chce za 127 milionů zmodernizovat brněnské letiště

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
03.05.2013 22:00
Brno

Brno - Jihomoravský kraj chystá zakázku za 127 milionů korun na modernizaci Letiště Brno v Tuřanech. Má zajistit větší bezpečnost a ochranu mezinárodního letiště, které slouží jak osobní, tak nákladní dopravě. Krajské zastupitelstvo schválilo záměr minulý týden, informovala mluvčí kraje Denisa Kapitančiková.
    Záměr počítá s vybudováním přístavby a nástavby příletového terminálu. Vzniknout má také novostavba, kam se přesune Hasičská záchranná služba. K drobnějším stavbám patří zastřešení služebního vjezdu a napojení na stávající dopravní infrastrukturu letiště, inženýrské objekty, vnitřní komunikace, dešťová kanalizace a oplocení.
    Předpokládá se, že stavby budou hotové v polovině roku 2015 a budou spolufinancované z Regionálního operačního programu Jihovýchod.
    Loni brněnské letiště odbavilo 535.000 cestujících, což byl proti předešlému rekordnímu roku mírný pokles. Létá se odsud pravidelně do Londýna, Moskvy, Eindhovenu a přes letní sezonu do Milána. Letiště usiluje o další destinace, do nichž by se z Brna létalo případně také přes velké světové letiště. Jednou z dobrých možností je právě Milán, podle ředitele letiště Tomáše Plačka je však obtížnější najít dopravce.
0 komentářů
přidat komentář