Brno postaví nový parkovací dům na Veselé ulici za 228 milionů

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
29.04.2013 21:55
Brno

Janáčkovo kulturní centrum se postaví později.
Brno - V centru Brna začne počátkem příštího roku ve Veselé ulici stavba třípodlažního podzemního parkovacího domu. Přijde na zhruba 228 milionů korun a bude v něm 191 parkovacích míst. Motoristům by mohl začít sloužit v roce 2015, řekl dnes ČTK předseda představenstva firmy Brněnské komunikace Petr Kratochvíl. Nad parkováním bude asi později postaveno Janáčkovo kulturní centrum s koncertním sálem.
    Brno se stejně jako jiná města potýká s nedostatkem parkovacích míst v centru. Motoristé mají k dispozici parkovací dům v Kounicově ulici. Město proto postaví v nadcházejících letech další tři: v Panenské, Kopečné a Veselé ulici.
    Měla by je provozovat městská společnost Brněnské komunikace. Podzemní parkovací objekt bude stát v sousedství Besedního domu a hotelu International. Na tomto místě je zatím zanedbaná část města, která slouží jako parkoviště. Jak bude vypadat v budoucnu, se zatím neví. Hudebníci dlouho volají po stavbě Janáčkova kulturního centra (JKC) s prostorným koncertním sálem.
    Podzemní garáže ve Veselé ulici budou postaveny tak, aby na nich mohl být vztyčen pěti- až šestipodlažní dům. Jeho podoba i náklady ale nejsou známé. Do zahájení stavby bude prostor nad garážemi upraven jako náměstí se zelení.
    "Zda to bude právě JKC, to zatím není jisté. Bude to záležet na tom, zda a jak se podaří na projekt sehnat peníze," řekl dnes ČTK starosta radnice Brno-střed Libor Šťástka (ODS).

vizualizace: M1 architekti
0 komentářů
přidat komentář

Související články