Stavbou roku Jihomoravského kraje je Divadlo na Orlí

Vložil
ČTK
24.04.2013 21:35
Brno

Brno - Stavbou roku 2012 Jihomoravského kraje je novostavba brněnského Divadla na Orlí pro Janáčkovu akademii múzických umění, porotu zaujal například i projekt zpřístupnění brněnské kostnice. ČTK to řekli organizátoři soutěže z Jihomoravského stavebního společenství. Ceny dnes předali na stavebních veletrzích v Brně vítězům.
    Nová hudebně-dramatická laboratoř JAMU vyhrála kategorii staveb občanské vybavenosti společně s novým informačním a studijním střediskem Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.
    V kategorii bytové výstavby vyhrál areál apartmánových domů v obci Pavlov u Dolních Věstonic na Břeclavsku, do kterého investovala společnost Pavlof s.r.o.
    V oboru průmyslových staveb porotu nejvíce zaujala brněnská výrobní hala společnosti SK TECHNIK, u dopravních staveb silnice s tunely Dobrovského v Brně.
    Zpřístupnění brněnské kostnice je nejlepší rekonstrukcí roku. Z ekologických projektů zaujala porotu nejvíce investice do zlepšení kvality vod v řekách Jihlava a Svratka. Projekt souvisí s rekonstrukcí kanalizace a čistírny odpadních vod v Ivančicích na Brněnsku.

Výrobní hala SK TECHNIK, Brno-Maloměřice (Makovský & Partneři, 2012)
0 komentářů
přidat komentář