Na brněnském výstavišti začaly stavební veletrhy

Vložil
ČTK
23.04.2013 21:45
Brno

Brno - Na brněnském výstavišti dnes začínají stavební veletrhy a nábytkářský veletrh Mobitex. Letos na tradiční akci bude vystavovat 804 firem. Loni jich bylo o tři desítky víc. O zhruba čtvrtinu se zmenšila výstavní plocha, a to na 21.000 metrů čtverečních.
    Podle ředitele Stavebních veletrhů Brno Radima Tichého mají firmy vzhledem k situaci ve stavebnictví zájem o menší výstavní plochu než v minulosti. Hlavní část veletrhu bude v pavilonech P a F. Akce letos zvýrazní téma úspory energií a možnosti jejich financování. Pro návštěvníky tak bude k dispozici i prezentace programu Panel 2013+.
    Novinkou stavebních veletrhů je zaměření části programu na dřevostavby. Návštěvníci uvidí jednotlivé kroky stavby dřevěných domů. První den veletrhu se zájemci dozví vše potřebné k rozhodnutí o stavbě. Druhý den zjistí, jaké jsou zdroje financování a také to, jak se v dřevostavbě bydlí. Třetí den je pak věnován oblasti, kterou můžeme nazvat jak to má vypadat.
    Stavební veletrhy patří k největším výstavním akcím v Brně. Loni se na ně společně s Mobitexem přišlo podívat 60.000 návštěvníků.
0 komentářů
přidat komentář

Související články