U vrchu Vítkov postaví developer 70 bytů, Praha 3 ho kritizovala

Vložil
ČTK
17.04.2013 20:20
Praha

Praha - Nedaleko pražského parku Vítkov vzniká nový rezidenční projekt, jehož výsledkem má být 70 nových bytů. Výstavba tří bytových domů Zlatice má být dokončena v létě příštího roku. ČTK to dnes řekl projektový manažer Radek Váňa s tím, že výši investic investor neuvádí. Městská část Praha 3 měla k projektu řadu připomínek, výbor pro územní rozvoj s realizací stavby pětkrát nesouhlasil.
    Investorem projektu je RSJ Private Equity uzavřený investiční fond. Architektonického řešení se ujala společnost Helika. Kromě bytů nabídne dům také 76 podzemních garážových stání a pět nebytových prostor. Zajímavostí projektu jsou zatravněné terasy na střešní konstrukci rampy, které jsou přičleněny k bytům v prvním podlaží.
    "Jde o dostavbu bloku, kam zástavba patří, problematické jsou ale hmoty novostavby. Městská část k záměru výstavby dávala řadu ostrých připomínek, donutila developera, aby stavbu snížil o jedno patro. Pak byl ale projekt za minulého vedení Prahy 3 schválen v současné velikosti," sdělil dnes ČTK mluvčí Prahy 3 Stanislav Kněnický.
    Architekti se v projektu snažili využít neobvyklé polohy na pomezí města a parku. Vrch Vítkov, kde je i Národní památník na Vítkově, patří k dominantám metropole. Park o rozloze asi 15 hektarů čekají do budoucna úpravy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články