Městské zásahy Kladno 2013 - výzva

Zdroj
Ing.arch. Ondřej Rys
Vložil
Tisková zpráva
04.04.2013 08:25
Úspěšný formát "Městské zásahy" se kterým v roce 2008 přišli architekti Matúš Vallo a Oliver Sadovský se nyní přesouvá do postindustriálního Kladna!

Představovat Městské zásahy čtenářům archiwebu - po tom, co proběhly v Praze, Brně a právě byly odevzdány návrhy pro Jablonec - již asi není potřeba.

Organizátoři v Kladně se rozhodli seznámit se „zásahy“ co nejširší veřejnost a aktivně ji zapojit. Od 10. 4. 2013, kdy proběhne úvodní seznamovací večer, může každý okomentovat místa ve svém okolí, která se mu líbí či nelíbí. Především pro mladší generaci jsou připraveny samolepky, které je možno nalepit kdekoli po městě a upozornit tak na konkrétní problematické místo. A samozřejmě o tom pak dát vědět na facebooku. Pro všechny ostatní, kteří nemají odvahu či chuť vyjadřovat se přímo ve veřejném prostoru je připravena velká mapa ve vestibulu knihovny, kde je možno označit místa klasickým špendlíkem.

Cílem městských zásahů nejen v Kladně je ukázat na bolavá místa ve městě a hlavně nabídnout na ně lék. Architekti a další autoři připraví během léta 2013 svůj projekt, který darují městu. Návrhy pak budou během podzimu vystaveny a publikovány v katalogu. Jak výstava, tak katalog by měly být co nejpřístupnější, aby se s nimi mohla seznámit kladenská veřejnost i zastupitelé. Aby si každý dovedl představit, že je možné veřejný prostor zlepšovat a že to často nemusí stát moc, stačí jen chtít!

Věříme, že se podaří i v Kladně získat zajímavé nápady a některé z nich dotáhnout až do realizace.

Sledujte www.mestskezasahykladno.cz a facebook akce, kde se dozvíte víc. Těšíme se i na vaše návrhy!



Organizátoři: Ondřej Rys, Marek Bečka, Václav Kruliš, Rostislav Zapletal, Matěj Moravec
Autoři formátu Městských zásahů: Matúš Vallo a Oliver Sadovský (Vallo Sadovsky Architects)
Kontakt: info@mestskezasahykladno.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články