Rekonstrukce bývalé textilní továrny Sukno v Humpolci

Zdroj
Adam Rujbr Architects
Vložil
Tisková zpráva
03.04.2013 23:30
Adam Rujbr Architects s.r.o.

Belgický výrobce cukrovinek, společnost Levimo, bude rozšiřovat výrobu ve své továrně v Humpolci. V současné době proto rekonstruuje budovu bývalé jídelny. Autorem návrhu a projektu je architektonické studio Adam Rujbr Architects.
    "Jde o druhou etapu rekonstrukce bývalé textilní továrny Sukno. V nově zrekonstruované budově bude část výroby a skladové prostory," uvedl ředitel české pobočky Levimo Dalibor Pech.
    V rámci rekonstrukce bude vybudován i spojovací krček (most) mezi stávající a nově vytvořenou výrobní budovou, který bude zajišťovat jak tok výrobků z nové budovy do stávající, tak i průchod pro zaměstnance. "Kontrast mezi antracitovou a bílou barvou stejně jako harmonická kompozice horizontálních a vertikálních prvků povyšují budovu z pouhé výrobní jednotky na působivou architektonickou dominantu. Stříbrný objem přízemní přístavby reflektuje stávající výrobní halu, oranžové prvky zábradlí schodišť souzní s barvou administrativního domku a zvýrazňují místa vstupů do budovy," popisuje řešení architekt Adam Rujbr.
    Hlavními výrazovými prvky třípodlažní budovy jsou podle něj výrazné bílé horizontální pásy s okny se šikmými náběhy ostění nepravidelně rozmístěné po třech stranách budovy.
    Rekonstrukce, která by měla být dokončena do konce tohoto roku, znamená 15-20 nových pracovních míst.
    Firma Levimo má sídlo v Belgii a zabývá se mimo jiné výrobou a balením cukrovinek, zejména sušenek, oplatek a pralinek.
0 komentářů
přidat komentář