Plzeň hledá šéfa pro projekt EHMK

Vložil
ČTK
02.04.2013 21:30
Plzeň

Plzeň - Plzeň začala hledat nového ředitele pro projekt Evropské hlavní město kultury (EHMK) 2015. Zájemci se mohou hlásit do 15. května, předpokládaný nástup do funkce je od 1. července. Radnice zadání výběrového řízení zveřejnila například na stránkách ministerstva kultury. Hledá člověka, jenž dokáže mimo jiné spojovat lidi a má dlouhodobé znalosti a zkušenosti v  oblasti managementu v mezinárodním kontextu i zkušenosti s prací v soukromém a veřejném sektoru.
    
"Zatím jsme to zveřejnili v rámci několika institucí v  ČR, řešíme inzerci v tisku a připravuje se zveřejnění v zahraničí," řekla ČTK Mirka Reifová z městské společnosti Plzeň 2015, jež projekt připravuje a zajišťuje.
     Od nového šéfa společnosti Plzeň 2015 se očekává, že projekt dovede do klíčového roku 2015. Mezi jeho hlavní úkoly bude patřit i oslovování a získávání sponzorů, po nástupu musí také vytvořit a uskutečnit komunikační strategii, včetně koncepce pro cestovní ruch a další. Nutné je i sjednocení týmu projektu.
     V čele projektu v lednu skončil Tomáš Froyda, který odstoupil loni v listopadu, když dal přednost vedení Divadla Alfa. Před Froydou už projekt řídil Milan Svoboda. Nyní je šéfem dočasně pověřen Erich Beneš, ředitel Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně. "Třetí ředitel už musí být tím, kdo projekt dovede do roku 2015," řekl už dříve primátor města Martin Baxa (ODS). Podle něj je reálné post obsadit v řádu měsíců.
     Právě na slabou efektivitu týmové práce uvnitř společnosti Plzeň 2015 i další problémy poukázali nedávno dva evropští experti, kteří pro radnici hodnotili stav příprav. Oliver Scheytt a Mattijs Maussen kritizovali i špatnou komunikaci s veřejností a nejasný program. Současně navrhli několik opatření, která je nutno přijmout. Při hledání nového ředitele doporučili vypsat otevřené mezinárodní výběrové řízení. Město má podle nich hledat "silnou a respektovanou osobnost, jež bude mimo jiné schopna zapojit do týmu podnikatele a mezinárodní osobnosti".
     Na program pro rok 2015 má Plzeň k dispozici 16,5 milionu eur (kolem 420 milionů Kč), což je asi o třetinu méně, než by potřebovala. Další peníze by ráda získala například od Plzeňského kraje a sponzorů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články