Česko má novou nejvyšší budovu, stala se jí AZ Tower

Vložil
ČTK
27.03.2013 17:50
Brno

Brno - Česko má novou nejvyšší budovu. Se 111 metry se jí stal brněnský AZ Tower. Stavbu čeká v polovině dubna kolaudace. Dělníci nyní pracují na interiérech. V tiskové zprávě to dnes uvedla jihlavská společnost PSJ, která je jedním z investorů projektu. Dosud nejvyšší budovou byl pražský kancelářský věžový dům City Tower, který měří 109 metrů.
    
Veškerá stavební činnost na AZ Toweru se už přesunula do interiéru. Stavebníci dokončují například vstupní atrium, kde bude restaurace, obchody, fitness centrum a autosalon.
     "Stavba je dokončena a nyní se provádí poslední nutné práce, individuální a komplexní zkoušky, než budovu začneme předávat ke kolaudaci," uvedl projektový manažer Pavel Tureček.
     Celá stavba má stát 800 milionů korun. Podle posledních informací investoři prodali zhruba 60 procent všech prostor v mrakodrapu. Řada jednotlivců a firem volí spíše koupi než pronájem.
     Koupi volí i zájemci o byty. V nabídce bylo 17 apartmánů, volné jsou již pouze dva. Za cenu 16 milionů korun bez DPH je prodaný i největší z nich, mezonetový byt o rozloze 330 metrů čtverečních, který bude ve 28. a 29. patře budovy.
     V prvním až třetím patře mrakodrapu bude obchodní pasáž. V  ostatních podlažích vzniknou kanceláře, někoik obsadí byty a v nejvyšším třicátém patře bude technické zázemí. Ve dvou podzemních patrech zaparkuje 275 aut.
0 komentářů
přidat komentář

Související články