SVĚTLO V ARCHITEKTUŘE 2013

Vložil
Tisková zpráva
22.03.2013 15:30
Termín konání: 4. - 7. 4. 2013
Charakteristika: specializovaná výběrová výstava svítidel, designu a příslušenství
Ročník: 3.
Místo konání: Veletržní palác v Praze
Otevírací doba: 10.00 - 18.00 hodin
Organizátor: Czech Architecture Week
Internet: www.architectureweek.cz
Třetí ročník bienále specializované výběrové výstavy svítidel, designu a příslušenství Světlo v architektuře se bude konat ve dnech od 4. do 7. dubna 2013 ve Veletržním paláci v Praze. tato výjimečná akce, na níž se představí pouze vybrané společnosti z oboru, je určena především architektům, projektantům, inženýrům, stavebním inženýrům a developerům z celé České republiky.
Výstavy se opět zúčastní ty nejlepší a nejvýznamnější české a světové značky z oboru výroby a designu svítidel a osvětlovací techniky a bude opět doprovázena firemními prezentacemi, přednáškami a odbornými semináři.

Aulix, LogicoFamily
Výstava, které se opět zúčastní nejvýznamnější české a světové značky z oboru, bude doprovázena firemními prezentacemi, přednáškami a odbornými semináři, organizovanými ve spolupráci s Českou komorou architektů, na nichž promluví architekti o problematice světla v rámci řešení architektonických projektů (například Martin Lukasczyk z finské kanceláře PES-Architects, který spolupracoval jako vedoucí architekt na designu a osvětlení Velkého divadla Wu-si v Číně, rakouský architekt Albert Wimmer a za Českou republiku Ing. Jan Černý ze společnosti Artechnic-Schréder). Blok přednášek proběhne 3. dubna 2013 od 18.00 hodin v prostorách ČKA.




MODELOVÝ BYT: MDŽ (Moderní design pro ženy)
MODELOVÝ BYT: GREEN LIVING

Divácky atraktivní bude projekt pod záštitou Ministerstva životního prostředí MDŽ – Moderní Design pro Ženy: modelový byt, věnovaný ženám a především řešení otázek v oblasti ekologického „zeleného“ bydlení, životního stylu a úspor energií. Byt navrhl dámský tým architektonické kanceláře Bogle Architects, pod vedením své ředitelky a architektky Viktorie Součkové.
"Představte si sama sebe v bytě vybrané elegance, kde život ´Eco Chic´ nahrazuje každodenní rutinu. Představte si místo, kde vaše osobnost ožije a kde se splní vaše sny," říká Viktorie Součková a s úsměvem dodává: „Tento byt totiž navrhovaly ženy pro ženy.“
Uvědomělé ženy chtějí rozumět tomu, jaké materiály, jaká okna a dveře, jaký způsob vytápění či větrání zvolit, jakými spotřebiči vybavit byt, jaký nábytek a zařízení vybrat, jak správně recyklovat odpady, protože tak potom nejlépe poznají, co je pro jejich rodiny, děti a partnery nejvhodnější. A protože organizátoři rádi spojují užitečné s ještě užitečnějším, připravili v rámci Modelového bytu ve spolupráci s AKCÍ CIHLA vaření s osobnostmi s názvem: Osobnosti vaří na podporu zaměstnávání lidí s handicapem. Vaření oživí prostory kuchyně v modelovém bytě a bude doplněné o autogramiádu benefiční kuchařky s názvem Dobroty s příběhem.    

HAPPY HOME

Doplněním výstavy Světlo v architektuře bude výstava moderního ekologického bydlení v Praze a okolí s názvem Happy Home, na níž developeři formou modelů a prezentací na obrazovkách představí své nejnovější „zelené“ projekty. Zástupci developerských společností budou na výstavě přítomni, proto bude možné získat podrobnější informace o realizovaných nebo připravovaných projektech přímo na místě, nebo si rovnou domluvit osobní prohlídku vyhlédnutého objektu. Návštěvníci tedy budou mít příležitost vybrat si zde své zelené bydlení a zároveň se ihned inspirovat, jak ekologicky nejen bydlet, ale také žít a myslet.
0 komentářů
přidat komentář