Praha schválila změnu umožňující přestavbu nuselského pivovaru

Vložil
ČTK
21.03.2013 21:10
Praha

Cigler Marani Architects, s.r.o.

foto: maps.google.com
Praha - Pražští zastupitelé schválili změnu územního plánu, která umožní přestavbu bývalého nuselského pivovaru. V zanedbaném areálu by měla vzniknout nová obytná čtvrť. Výstavbu až za 1,5 miliardy korun tam chystá společnost KF Development, která je součástí české finanční skupiny Prosperita. Investor chce nyní požádat o územní povolení.

    V areálu, který se nachází na rozhraní Prahy 2 a 4 mezi ulicemi Bělehradská, Křesomyslova a železniční tratí, by kromě bytových domů měly vzniknout také obchody, restaurace či prostory pro služby a ordinace lékařů. Zachována musí být památkově chráněná budova bývalé sladovny. V té by mohla být restaurace s minipivovarem, jejíž součástí by podle investora mohly být i původní stroje a vybavení sladovny. Ve vyšších patrech zřejmě budou loftové byty. Návrh pro KF Development zpracovává studio Cigler Marani Architects.
    "Máme hotovou urbanistickou a architektonickou studii, která zahrnuje všechny potřebné průzkumy. Nyní čekáme na změnu územního plánu," řekl už dříve ČTK ředitel KF Development Jiří Felix. "Chceme k území přistupovat rozumně, v maximální míře chceme zachovat původní zeleň. Na hranici území vybudujeme cyklostezku a plánujeme areál otevřít veřejnosti," dodal.
    V současnosti jsou v areálu, který zahrnuje asi 40.000 metrů čtverečních, sklady, garáže, zkušebny pro hudební skupiny a část sklepů je využívána jako hřiště pro paintball. Některé budovy jsou nevyužité. Firmy z portfolia finanční skupiny Prosperita jsou vlastníky většiny areálu. Menší část pozemků vlastní Praha 4 a jiní soukromí vlastníci.
0 komentářů
přidat komentář