Praha zítra zveřejní zadání nového územního plánu

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
14.03.2013 16:45
Praha

Praha - Hlavní město na internetu v pátek zveřejní zadání nového metropolitního územního plánu. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Tomáš Hudeček (TOP 09). Zadání je první fází při přípravě nového územního plánu. V následujících dvou týdnech tento dokument obdrží i městské části, které pak budou mít dva týdny na to, aby se k návrhu vyjádřily.
    
"Zítra (v pátek) je den 'D', zahajujeme projednávání zadání metropolitního územního plánu," řekl Hudeček. Pro městské části i veřejnost metropole na pátek chystá seminář, na kterém dokument představí.
     Zadání nového územního plánu je podle Hudečka výhradně textový dokument, který neobsahuje žádné mapy a z velké části vychází ze stavebního zákona. Městské části budou moci podávat k zadání připomínky, kterými se město bude zabývat. Hudeček předpokládá, že v září by zadání mohlo schválit zastupitelstvo hlavního města. Poté začne město zpracovávat další fázi metropolitního územního plánu.
     S pořízením metropolitního územního plánu v červnu souhlasilo zastupitelstvo hlavního města. Nový plán, jehož přípravu má na starosti architekt Roman Koucký, má být jednodušší a stanoví pouze maximální zátěž území. Podle TOP 09 tak bude omezen prostor ke korupci.
0 komentářů
přidat komentář

Související články