Komora architektů kritizuje soutěž vypsanou VUT v Brně

Vložil
ČTK
13.03.2013 19:15
Brno - Česká komora architektů podala antimonopol- nímu úřadu podnět v souvislosti s aktuálním výběrem projektanta nové budovy fakulty výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně. Komora dnes v tiskové zprávě uvedla, že soutěž považuje za neregulérní. Vadí jí například složení poroty, podle komory v ní nebyla nadpoloviční většina členů s odborným vzděláním. Podle kvestora VUT Vladimíra Kotka je ale soutěž "zcela v souladu se zákonem o  veřejných zakázkách".
    
Tendr na projektanty má hodnotu kolem půl milionu korun. Podle komory by ale tato odměna měla být vyšší a činit procento až jedno a půl z ceny stavby, tedy zhruba tři miliony korun.
     Podle komory proto byla soutěž neregulérní a neměli by se jí účastnit autorizovaní architekti. "Cílem této snahy je přimět vypisovatele k přehodnocení situace, zrušení neregulérnosti soutěže a přípravě a vypsání řádné, regulérní soutěže," uvedli zástupci komory v tiskové zprávě.
     Nová budova Fakulty výtvarných umění má vzniknout do roku 2015 v areálu školy v Brně pod Palackého vrchem. "Polovina peněz na stavbu půjde ze státního rozpočtu, druhá polovina z prostředků školy," řekl dnes ČTK Kotek. V současné době fakulta sídlí na dvou místech v Brně. Nová budova bude stát zhruba 300 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články