V září začne fungovat environmentální centrum ve Vrchlabí

Vložil
ČTK
06.03.2013 22:20
Petr Hájek Architekti


Vrchlabí (Trutnovsko) - Krkonošské centrum environmentálního vzdělávání, které nyní budují stavbaři ve Vrchlabí na Trutnovsku, by mělo začít fungovat v září. Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) v centru nabídne různé akce pro veřejnost. ČTK to dnes řekl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.
    
Výstavba budovy centra zhruba za 90 milionů korun začala v sousedství budovy správy parku v červenci 2011. "Stavba pokračuje podle harmonogramu, střecha je položená a stavbaři nyní pracují v interiérech," řekl Drahný. Nízkoenergetická stavba po dokončení nabídne lidem přednáškový sál s kapacitou 80 lidí, knihovnu, učebnu, výstavní prostory a sociální zázemí.
     Podle Drahného nové centrum nabídne ekologickou výchovu všem generacím. "Klíčovou skupinou jsou pro nás žáci a studenti a mladí lidé, ale budou tam i akce pro ostatní veřejnost, různé přednášky, programy pro maminky s dětmi," řekl Drahný. Podle něj podobné prostory dosud Správě KRNAP chyběly.
     Krkonošský národní park letos v květnu oslaví 50. výročí od svého založení. Správa KRNAP připravila vydání publikací, souhrnnou výstavu a na 17. května také veřejnou oslavu s koncertem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články