Naučíme Vás stavět pro budoucnost

Vložil
Tisková zpráva
06.03.2013 10:40
Stavebnictví stojí na prahu energetické revoluce, kterou odstartovala Směrnice o energetické náročnosti budov 2010/31/EU (EPBD). Centrum pasivního domu proto připravilo šest nových kurzů, které reagují na probíhající legislativní změny a stále sílící nezbytnost nového přístupu k navrhování budov. První pilotní kurzy jsou určeny pro odborníky z Jihomoravského kraje zdarma a hlásit se do nich mohou už nyní.
Nulové a pasivní domy změnily zažité postupy navrhování
„Proměny ve stavebnictví, kterých jsme už dnes svědky, se neobejdou bez radikální změny přístupu architektů a projektantů k jejich návrhu. Jde o nezbytnost komplexního, anebo, lépe řečeno, integrálního návrhu budovy. Architekt už během studie velmi úzce spolupracuje s dalšími specialisty – se stavebními fyziky, statiky, odborníky na TZB a podobně – tak, aby výsledek splňoval nároky na estetiku, nízkou spotřebu energie a zejména zdravé a kvalitní vnitřní prostředí,“ říká Jan Bárta, ředitel Centra pasivního domu, které se už od roku 2005 specializuje na standard pasivního domu a jeho kvalitu.

Experti učí a předávají své zkušenosti

Lektorský tým tvoří přední čeští specialisté a experti z různých odvětví energeticky úsporného stavění, kteří přípravě kurzů věnovali bezmála rok. Výsledkem je promyšlený vzdělávací program, který ve výuce důmyslně propojuje teorii a praxi tak, aby účastníci co nejefektivněji nabyli nové informace a uměli je využít při práci.

Kurzy startují už v květnu 2013
Celkem šest nových kurzů bude ve své „pilotní fázi“ probíhat od května do srpna 2013 v Brně. Tyto pilotní kurzy určené odborníkům z Jihomoravského kraje budou navíc díky finanční podpoře z EU pro účastníky zdarma!

Více informací o jednotlivých kurzech:
Kurz A. Úvod k navrhování pasivních a nulových domů
Kurz B. Základní principy navrhování pasivních a nulových domů
Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů
Kurz D. Zajištění kvality u budov s téměř nulovou potřebou energie
Kurz E. Navrhování a inspekce otopných soustav a klimatizačních systémů
Kurz F. Energeticky efektivní rekonstrukce stávajících budov

Přihlašování na kurzy bylo právě spuštěno a jejich kapacita je omezená – zájemci by tedy neměli s přihlášením otálet. Přihlašovací formulář najdou na webových stránkách Centra pasivního domu.

Kontakt:
Jana Stará, Centrum pasivního domu
tel.: 773 779 267
e-mail: jana.stara@pasivnidomy.cz

Nový vzdělávací program pro podporu odborníků vznikl v rámci projektu „Tvorba vzdělávacího programu pro odborníky v oblasti energeticky úsporné výstavby v Jihomoravském kraji“ (reg. č. CZ.1.07/3.2.04/03.0057), který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.


0 komentářů
přidat komentář

Související články